Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια – Απίστευτες εικόνες από τον Βόλο

1 468 696x464 1

Κακοκαιρία Elias: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια – Απίστευτες εικόνες από τον Βόλο

Η κακοκαιρία Elias σφυροκοπά το Βόλο. Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι αγωνιούν για την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου.

Πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι στην Αγριά Βόλου, όπως μαρτυρούν φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι της περιοχής και αναδημοσιεύει το magnesianews.gr.

Τα ίδια χάλια..Ντροπή

Posted by Apostolia Soket on Wednesday, September 27, 2023

Ήχησε το 112

Το απόγευμα της Τετάρτης ήχησε το 112 στην περιοχή του Βόλου το οποίο ενημέρωνε τους κατοίκους πως απαγόρευεται η κυκλοφορία καθώς είναι σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Με εντολή της hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα που «χτύπησε» στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων του Βόλου.

Ήδη υπάρχουν προβλήματα στον Βόλο και τα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι,υπόγεια,σπίτια και επιχειρήσεις από την πολύ σφοδρή καταιγίδα ,ενώ απειλεί και πάλι να ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας όπως και την προηγούμενη φορά.

Έχουν πλημμυρίσει οι Λεωφόροι Αθηνών, Λαμπράκη και Λαρίσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.

Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά παρά το γεγονός ότι εργάζονταν συνεχώς συνεργεία εκσκαφής για να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το ρέμα στην περιοχή.

Πάνω από τον Βόλο,στο Πήλιο όπου και πολλά προάστια της πόλης, η βροχή είναι πολύ έντονη που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα».

To Top