Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Δύσκολη νύχτα στο Βόλο – Συνδράμουν ΕΜΑΚ και στρατός

Κακοκαιρία Elias: Δύσκολη νύχτα στο Βόλο – Συνδράμουν ΕΜΑΚ και στρατός

Συνεχίζονται τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο Βόλο με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά. Μόνο στο Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Πριν λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Κάμπος Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στον οικισμό Κάμπος απομακρυνθείτε προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι στην Αγριά Βόλου, όπως μαρτυρούν φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι της περιοχής και αναδημοσιεύει το magnesianews.gr.

To Top