Ελλάδα

«Καμπανάκι» από την ΠΦΠΟ για τον διωγμό δεσποζόμενων ζώων από εξωτερικούς χώρους εστίασης

zwa1

«Καμπανάκι» από την ΠΦΠΟ για τον διωγμό δεσποζόμενων ζώων από εξωτερικούς χώρους εστίασης

Διόρθωση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας για τα ζώα ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφερόμενη σε περιστατικά διωγμού δεσποζόμενων ζώων από εξωτερικούς χώρους εστίασης.

«Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η οπισθοδρόμηση στην Ελλάδα σε σχέση με παμπάλαιους κανονισμούς και εγκυκλίους ενώ η Ευρώπη προχωρά με τελείως διαφορετική κουλτούρα για τα ζώα» επισημαίνει η ΠΦΠΟ στην επιστολή που στέλνει στο Υπουργείο Υγείας και την Αναπληρωτή Υπουργό κα Αγαπηδάκη ενώ παράλληλα ζητά παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ειδικής Γραμματείας για τα Ζώα Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

«Βαδίζουμε προς το τέλος του 2023 και η Ομοσπονδία μας εξακολουθεί να λαμβάνει επανειλημμένα
επιστολές εν είδη έντονης διαμαρτυρίας από πολίτες που βιώνουν την απαγόρευση πρόσβασης ακόμα και σε εξωτερικό χώρο καταστημάτων εστίασης, μαζί με το δικό τους ζώο συντροφιάς.

Ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι άνθρωποι μπαίνουν ελεύθερα με τα ζώα τους μέσα στα εστιατόρια, προσφέρεται δε αμέσως μπωλ νερού στο ζώο.

Στη χώρα μας δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη σχετικά με το επιτρεπτό ή μη της παραμονής ζώων συντροφιάς σε χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή που θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνεται πανταχόθεν προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στα ζώα, και επίλυσης του τεράστιου κοινωνικού ζητήματος των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δρόμους της Ελλάδας, η ίδια η Πολιτεία αποκλείει και απομονώνει τους ανθρώπους από μορφές κοινωνικότητας μαζί με τα ζώα τους που γι’ αυτούς αποτελούν μέλη οικογένειας» αναφέρει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Εξωτερικοί χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος για δεσποζόμενα ζώα :Ένσταση για διόρθωση της κατάστασης που επικρατεί στη…

Posted by Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία on Tuesday, October 31, 2023

To Top