Κόσμος

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στη Δυτική Όχθη

israel stratos

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στη Δυτική Όχθη

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά μελών του του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια εφόδου στον καταυλισμό προσφύγων Ακαμπάτ Τζαμπρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κοντά στην Ιεριχώ, τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με πηγές του Reuters στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας.

«Δύο νεαροί διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μας με τραύματα από σφαίρες στα στήθη», εξήγησε ο διευθυντής του νοσοκομείου στην Ιεριχώ στο πρακτορείο.

Κάτοικοι ανέφεραν πως ξέσπασαν επεισόδια τη νύχτα, χωρίς να είναι σε θέση να πουν αν τα θύματα ενεπλάκησαν ή όχι.

Η έφοδος του ισραηλινού στρατού δεν κράτησε παρά λιγότερο από μια ώρα, διευκρίνισαν οι κάτοικοι.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, εφόδους εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά, αντιισραηλινές επιθέσεις.

Πάνω από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, όπως και σχεδόν τριάντα Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός.

Στη Δυτική Όχθη, έδαφος που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους 490.000 ισραηλινοί έποικοι σε οικισμούς που θεωρούνται από τον ΟΗΕ παράνομοι δυνάμει του διεθνούς δικαίου.

To Top