Κάμερα δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί στη Φλόριντα πυροβολούν και σκοτώνουν έναν μηχανικό λεωφορείου, λίγες στιγμές αφότου έστησε ενέδρα και σκότωσε συνάδελφο του σε ένα «τυφλό» σημείο με ένα όπλο που είχε κρύψει μέσα στο μεσημεριανό του κουτί. Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να πλησιάζουν το λεωφορείο στο οποίο είχε ταμπουρωθεί ο άντρας και να ανοίγουν πυρ αφού δέχονται βροχή από σφαίρες.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο Ράφαελ Μολίνα, 59 ετών, εθεάθη σε πλάνα παρακολούθησης να στήνει ενέδρα και να πυροβολεί τον Γουόρεν Τσέιμπερς, 42 ετών, όταν τελείωσαν τις βραδινές τους βάρδιες στο περιφερειακό κέντρο διέλευσης της κομητείας Μπρόουαρντ, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Είναι ό,τι πιο θαρραλέο έχω δει»

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας ο 59χρονος πυροβόλησε 6 φορές κατά των αστυνομικών που απάντησαν με τουλάχιστον 50 σφαίρες. «Είχε αποφασίσει τι θα έκανε εκείνη την ημέρα και ήθελε να σκοτώσει όσο περισσότερους μπορούσε, ανάμεσά τους και αστυνομικοί» είπε για τον 59χρονο. «Κανείς δεν περιμένει από εμάς να έρθουμε εδώ και να διαπραγματευτούμε με κάποιον που πυροβολεί άτομα» πρόσθεσε. Ο ίδιος είπε, μάλιστα, ότι θα προτείνει για μετάλλιο τους τέσσερις αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

«Κοιτάξαμε τις κάμερες και ο ύποπτος, όπως μπορούμε να δούμε, φαίνεται να σκέφτεται και να σχεδιάζει περαιτέρω ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του», είπε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ Γκρέγκορι Τόνι σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Βλέπουμε ότι το άτομο πηγαίνει σε κάποιου είδους αποδυτήρια, αλλάζει ρούχα, φοράει πολιτική ενδυμασία και ουσιαστικά περιμένει».

«Έβγαλε το πυροβόλο όπλο από το κουτί του μεσημεριανού γεύματος και στη συνέχεια, όταν το θύμα βγαίνει έξω από το δωμάτιο, εκτελεί το θύμα, πυροβολώντας πολλαπλές βολές σε απόσταση αναπνοής, αφήνοντας το θύμα κάτω», είπε.

Αφού σκότωσε τον Τσέιμπερς, ο Μολίνα έβγαλε ένα σφυρί για να καταστρέψει το κινητό του και «στρατηγικά» τοποθετήθηκε «σε θέση ενέδρας» μέσα σε ένα άδειο λεωφορείο καθώς περίμενε να φτάσουν οι αστυνομικοί, είπε ο Τόνι. Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί εθεάθησαν στη συνέχεια σε πλάνα από την κάμερα του σώματος να τρέχουν προς το λεωφορείο ενώ ο Μολίνα πυροβόλησε εναντίον τους — με έναν να φωνάζει: «Κινηθείτε, κινηθείτε, κινηθείτε, κινηθείτε, κινηθείτε!». Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ένας αστυνομικός είπε στους άλλους να «κρατήσουν», λέγοντας: «Είναι κάτω».

Ένα όπλο ήταν στο έδαφος δίπλα στο σώμα του Μολίνα. Ο Molina πιστεύεται ότι δολοφόνησε τον Chambers για απροσδιόριστο καυγά, αναφέρει το NBC Miami. Οι Αρχές ψάχνουν στο κατεστραμμένο κινητό του για το κίνητρο, αναφέρει το WSVN, όπως μεταδίδει η New York Post.

Η οικογένεια του Τσάμπερς είπε ότι «είναι βαθιά λυπημένη για τη φρικτή απώλεια του αγαπημένου μας μέλους της οικογένειάς μας. «Ήταν αφοσιωμένος πατέρας, γιος, εγγόνι, ανιψιός, αδερφός, ξάδερφος, φίλος και πολλά άλλα για τόσους πολλούς», είπε η οικογένεια στη δήλωση στο NBC Miami.