Κόσμος

Η Σόφια θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της G7 για μακροχρόνια στήριξη στην ασφάλεια της Ουκρανίας

oukran1

Η Σόφια θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της G7 για μακροχρόνια στήριξη στην ασφάλεια της Ουκρανίας

Το υπουργικό συμβούλιο στη Σόφια υιοθέτησε σήμερα απόφαση που εγκρίνει τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στις προσπάθειες των χωρών της G7, της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, να παρέχουν μακροχρόνια υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας στην Ουκρανία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση.

Η κοινή διακήρυξη για την υποστήριξη της Ουκρανίας ανακοινώθηκε στις 12 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους εκ μέρους των χωρών της G7 -Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες- καθώς και από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Βέλγιο, η Τσεχία, η Ελλάδα, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Σουηδία προσχώρησαν στη συνέχεια στη διακήρυξη υποστήριξης και ο κατάλογος συνεχίζει να μεγαλώνει.

Η Βουλγαρία παρέχει πολιτική και έμπρακτη υποστήριξη στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαφωνώντας ευθέως με τη ρωσική επίθεση, η Βουλγαρία συμβάλλει στην προστασία της ελευθερίας, της ασφάλειας και της κυριαρχίας όλων των χωρών μελών της Ευρώπης. Σύμφωνα με τη συνεπή αυτή πολιτική, η Βουλγαρία θα ενταχθεί στην κοινή διακήρυξη των χωρών της G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Κυβέρνησης.

To Top