Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με αρκετούς να συμμετέχουν στη σχετική εκδήλωση, παρά τη βροχή που ξέσπασε εκείνη την ώρα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στις 7 το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο με τελευταία λαμπαδηδρόμο την Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας, Τασούλα Κελεσίδου, η οποία άναψε τον βωμό μπροστά από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιο Αγγελούδη.

Στην υποδοχή της φλόγας στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου έδωσαν επίσης το «παρών» ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι. Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου θα αναχωρήσει στις 8:24 το πρωί της Δευτέρας με τελικό προορισμό τον βυζαντινό ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος κοντά στην Καμάρα και θα συνεχίσει το ταξίδι της προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και την Καβάλα.

Το ταξίδι

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τη σημερινή διαδρομή της στη Θεσσαλονίκη από την Τούμπα και η πρώτη υποδοχή έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το Ολυμπιακό Μουσείο επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, εκεί όπου τελέστηκε μια σεμνή τελετή.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε τη συγκεκριμένη ώρα στην πόλη πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκαν με ομπρέλες στο Ολυμπιακό Μουσείο και χειροκρότησαν θερμά τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη που άναψε το βωμό.

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Θεσσαλονίκη – Ενθουσιώδης υποδοχή παρά τη βροχή 2

Στην εκδήλωση παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, η πρέσβειρα της Γαλλίας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος κ.α.

Επόμενη στάση της Ολυμπιακής φλόγας ήταν το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Με τη φλόγα έτρεξαν ως λαμπαδηδρόμοι ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας, Ζαν Λικ Λαβό και η υπεύθυνη εκπαιδευτικής συνεργασίας και του Ολυμπιακού προγράμματος στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Δανάη Ιωακειμίδου.

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Θεσσαλονίκη – Ενθουσιώδης υποδοχή παρά τη βροχή 3

Οι δρόμοι επί της Λεωφόρου Στρατού ήταν γεμάτοι κόσμο, ενώ από νωρίς η αίθουσα Αλλατίνη – Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου είχε «πλημμυρίσει» από παιδιά που συμμετείχαν σε δραστηριότητες με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Μυήθηκαν» σε όλα τα αθλήματα και έφυγαν γεμάτα χαμόγελα και αναμνηστικά δώρα ανά χείρας.

Στη συνέχεια, η Ολυμπιακή φλόγα δια μέσου κεντρικών οδών όπως η Τσιμισκή, η ‘Ιωνος Δραγούμη, η Λεωφόρος Νίκης και η 30ης Οκτωβρίου έφτασε στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για να περάσει τη νύχτα της στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν φωτογραφίες: