Ελλάδα

Η νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για την τριήμερη κακοκαιρία – Από σήμερα τα έντονα φαινόμενα

Η νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για την τριήμερη κακοκαιρία – Από σήμερα τα έντονα φαινόμενα

Επικαιροποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προειδοποίηση, ασταθείς αέριες μάζες στα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή (16-06-2023) έως και την Κυριακή (18-06-2023).

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες – Τοπικά έντονα φαινόμενα, Επεισόδιο Βροχόπτωσης Κατηγορίας 3…

Posted by Meteo Gr on Thursday, June 15, 2023

  1. Σήμερα Παρασκευή (16-06-2023), στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (πιθανώς τη νύχτα στη Χαλκιδική), τη δυτική Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.
  2. Το Σάββατο (17-06-2023), στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.
  3. Την Κυριακή (18-06-2023), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το επόμενο τριήμερο θα κυλήσει με πολλές και επικίνδυνες βροχές – καταιγίδες και από Δευτέρα και στη συνέχεια ακολουθεί το πρώτο ισχυρό θερμό κύμα για το φετινό καλοκαίρι.

Με πολλές και επικίνδυνες βροχές – καταιγίδες θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο και από Δευτέρα και στη συνέχεια το πρώτο…

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, June 15, 2023

To Top