Η Κίνα πρωτοπορεί στη χρήση της δημόσιας τουαλέτας εδώ και χρόνια. Μια ματιά στα social media, θα σας δείξει εξαιρετικής αισθητικής δημόσιες τουαλέτες που «ντρέπεσαι» να χρησιμοποιήσεις. Η καθαριότητα είναι αναμφισβήτητη αλλά τώρα έρχεται κάτι ακόμα πιο καινοτόμο.

Σε κάποιες δημόσιες τουαλέτες στην Κίνα υπάρχουν ουρητήρια υψηλής τεχνολογίας «ελέγχου υγείας» όπου οι πολίτες μπορούν να αναλύσουν τα ούρα τους με κόστος μικρότερο από 3 δολάρια.

Όπως αναφέρει η New York Post, τα φουτουριστικά ουρητήρια άρχισαν να εμφανίζονται σε δημόσιες ανδρικές τουαλέτες σε μεγάλες κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, και μπορούν να αναλύσουν γρήγορα και με ακρίβεια τα ούρα επί τόπου.

Πρόσφατα, ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Christian Petersen-Clausen, δημοσίευσε ένα νήμα στο X, που έγινε viral γράφοντας: «Μια ιδιωτική εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα ανάλυσης ούρων. Φυσικά το δοκίμασα».

«Η όλη διαδικασία είναι τόσο εύκολη όσο σκέφτεστε. Πλήρωσα μέσω WeChat και πριν καν κατέβω την κυλιόμενη σκάλα είχα τα αποτελέσματα», έγραψε ο Petersen-Clausen μαζί με φωτογραφίες του μηχανήματος υψηλής τεχνολογίας.

«Η εταιρεία φαίνεται να τα εγκαθιστά σε όλη την Κίνα και δεδομένου του πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας, νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά καλό» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Ο Petersen-Clausen μοιράστηκε επίσης μια εικόνα που δείχνει ότι το μηχάνημα έχει αποτελέσματα και για βιταμίνη C, λευκά αιμοσφαίρια, γλυκόζη και άλλα.