Οικονομία

Η Goldman Sachs ανέλαβε να βοηθήσει τη Formula 1

formula1

formula1

Τη διαδικασία πώλησης ενός δανείου με μόχλευση ύψους 1,7 δισ. δολαρίων ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη η Goldman Sachs, θέλοντας να στηρίξει τις προσπάθειες της Formula 1 να αναπροσαρμόσει ένα υφιστάμενο δάνειο.

Το δάνειο λήγει σε επτά χρόνια και οι δεσμεύσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχικές συζητήσεις για την τιμή κυμαίνονται στην περιοχή των 225 έως 250 μονάδων βάσης υψηλότερα του επιτοκίου χρηματοδότησης μιας ημέρας, σύμφωνα με πηγή με γνώση επί του θέματος.

Οι ευκαιριακές συμφωνίες, όπως οι αναπροσαρμογές και οι αναχρηματοδοτήσεις, έχουν έρθει στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, καθώς οι δανειολήπτες δανείων με μόχλευση και οι τραπεζίτες τους προσπαθούν να επωφεληθούν από το πρόσφατο κύμα αισιοδοξίας που σαρώνει τις πιστωτικές αγορές.

Η διαδικασία πώλησης του δανείου με μόχλευση θα δώσει την ευκαιρία στην Formula 1 να αναπροσαρμόσει το δάνειο, που λήγει σε επτά χρόνια.

Το απόθεμα μετρητών των επενδυτών που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης των χρηματοδοτήσεων και των συγχωνεύσεων και εξαγορών τους τελευταίους 18 μήνες συνέβαλε επίσης στη δημιουργία θετικού κλίματος για συμφωνίες στους κύκλους των επενδυτών.

Την περασμένη εβδομάδα, στην αγορά μοχλευμένων δανείων των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συναλλαγή από τις αρχές του 2022, όταν η Restaurant Brands International πούλησε δάνειο ύψους 5,175 δισ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση χρέους που λήγει το 2026.

Ο εκδότης, στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες fast-food, συμπεριλαμβανομένων των Burger King και Popeyes, κατάφερε να αναβαθμίσει τη συμφωνία δύο φορές και επίσης να αυστηροποιήσει την τιμολόγηση.

Η Formula 1 κατέχει τα αποκλειστικά εμπορικά δικαιώματα του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Fédération Internationale de l’Automobile Formula One.

Εκπρόσωποι της Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκείνοι της Formula 1 δεν απάντησαν σε αίτημα του Bloomberg για κάποιο σχόλιο.

To Top