Σε μια επιβλητική και εντυπωσιακή τελετή στο Καλλιμάρμαρο η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στο Παναθηναϊκό Στάδιο προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή.

Η τελετή ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο και παρουσιαστή τον Νίκο Αλιάγα.

Έπειτα από έντεκα ημέρες ενός συναρπαστικού ταξιδιού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Καλλιμάρμαρο, για να παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Το ολυμπιακό φως έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η πρωταθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο ήταν o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε το ολυμπιακό φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024», Tony Estanguet, για να συνεχίσει το ταξίδι του για την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.

Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου».

Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Η Αφή Δάδας έγινε από την πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά για την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας που ταξιδεύει από την Αθήνα στο Παρίσι όπου εκεί θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.

Την αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας συνόδευσαν με την μουσική σύνθεση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και την ερμηνεία της, η Υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη.