Κόσμος

Η αστυνομικός που έγινε βασίλισσα της ομορφιάς – Το μήνυμα που θέλει να περάσει η καλλονή

candacekanave

Η αστυνομικός που έγινε βασίλισσα της ομορφιάς – Το μήνυμα που θέλει να περάσει η καλλονή

Μια αστυνομικός που στέφθηκε Μις Αριζόνα στις ΗΠΑ ελπίζει ότι η πλατφόρμα της μπορεί να εμπνεύσει και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και των πολιτών. «Ελπίζω ότι με αυτόν τον τίτλο, οι άνθρωποι θα δουν ότι όσοι ανήκουμε στις αρχές επιβολής του νόμου έχουμε και εμείς οικογένειες, έχουμε χόμπι που μας ενδιαφέρουν και πολλά άλλα», είπε η Candace Kanavel στο «America’s Newsroom».

«Νομίζω ότι αν δεν “απογυμνώσουμε” τη στολή και φτάσουμε ο ένας στον άλλο σε ανθρώπινο επίπεδο και έχουμε ενσυναίσθηση για τους συνανθρώπους μας, νομίζω ότι θα αρχίσουμε να γεφυρώνουμε αυτό το χάσμα μεταξύ του ένστολων και της κοινωνίας».

Η Kanavel κέρδισε το στέμμα Miss Arizona USA τον περασμένο μήνα και θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την πολιτεία της στον διαγωνισμό Miss USA που θα γίνει αργότερα φέτος. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς για 11 χρόνια και διεκδίκησε τη θέση για Miss Arizona USA έξι φορές πριν κερδίσει τον τίτλο.

View this post on Instagram

A post shared by CANDACE (@candacekanavel)

«Η αστεία ιστορία για το πώς ξεκίνησα είναι ότι πήγα σε μια εκδήλωση της αστυνομίας ως εθελόντρια και είδα μία αστυνομικό που ήταν εκεί και είπα: «Ουάου, αυτό είναι καταπληκτικό. Θέλω να το κάνω» είπε η καλλονή και πρόσθεσε: «Τώρα είμαι αστυνομικός. Οπότε η επιθυμία μου ολοκληρώθηκε, κάτι που είναι πολύ ωραίο».

Η Kanavel είπε ότι η πρώτη φορά που σκέφτηκε πως ήθελε να γίνει αστυνομικός ήταν όταν παρακολούθησε ένα μάθημα ποινικής δικαιοσύνης στο κολέγιο. Ο καθηγητής της ήταν πρώην αστυνομικός του Φοίνιξ που τη σύστησε σε κάποιον στο αστυνομικό τμήμα των Τεμπών. «Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι εκεί ως υπάλληλος είδα τον αντίκτυπο που μπορείς να έχεις ως αστυνομικός στην κοινωνία. Και είπα, «Ναι, θέλω να το κάνω αυτό».

View this post on Instagram

A post shared by CANDACE (@candacekanavel)

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που η αστυνομικός Candace Kanavel εκπροσωπεί το αστυνομικό μας τμήμα», ανέφερε σε δήλωσή του το αστυνομικό τμήμα που ανήκει η καλλονή. «Από αστυνομική βοηθός μέχρι σπουδαία αξιωματικός, συνέχισε να εξελίσσεται λόγω της αποφασιστικότητας και της σκληρή δουλειάς της. Είναι πρότυπο, και όπως δηλώνει το hashtag της, «Ναι, μπορείς».

Η Kanavel σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και των πολιτών. Ελπίζει ότι ο τίτλος της μπορεί να «εξανθρωπίσει» τους αξιωματικούς και να δείξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες με στολή έχουν επίσης πάθη και χόμπι όταν δεν φορούν το σήμα, μεταδίδει η New York Post.

View this post on Instagram

A post shared by CANDACE (@candacekanavel)

«Όλοι (οι ένστολοι) έχουμε και άλλα πράγματα που κάνουμε και νομίζω ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συνδεθούμε με την κοινότητά μας», είπε. Εκτός από τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτών, η Kanavel χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να ενδυναμώσει τις νεαρές γυναίκες. Ξεκίνησε μια πρωτοβουλία «Ναι, μπορείς» για να προωθήσει «την εμπιστοσύνη και την ικανότητα των γυναικών».

View this post on Instagram

A post shared by CANDACE (@candacekanavel)

«Μέσω αυτής της καμπάνιας, μπόρεσα να διδάξω σε πάνω από 200 γυναίκες αυτοάμυνα και επίγνωση μιας δύσκολης κατάστασης, καθώς αυτές είναι δεξιότητες στις οποίες εκπαιδεύομαι καθημερινά. Επομένως, η σημασία αυτής της καμπάνιας είναι πραγματικά να διασφαλίσει ότι καμία γυναίκα δεν αισθάνεται “κολλημένη” σε μια κατάσταση από την οποία δεν ξέρει πώς να βρει διέξοδο» ανέφερε. Ως βασίλισσα των καλλιστείων και ως αστυνομικός, η Kanavel λέει ότι θέλει οι νεαρές γυναίκες να ξέρουν ότι μπορούν «να κάνουν τα πάντα και να είναι τα πάντα».

To Top