Θύμα επίθεσης έπεσε το πρωί της Κυριακής 21/4 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη. Μια γυναίκα τη χαστούκισε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο στην Καβάλα, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας.

Το περιστατικό καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία με σχετική της ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι «συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την πίστη και τη θρησκεία».

Η δράστης φέρεται να έχει υπάρξει υποψήφια της Νίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.

Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την πίστη και τη θρησκεία.
Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα.

Νέα Αριστερά: Τέτοια περιστατικά επιβεβαιώνουν τη θέση μας για χωρισμό κράτους – εκκλησία

Την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει και η Νέα Αριστερά, τονίζοντας πως αντίστοιχα περιστατικά επιβεβαιώνουν τη θέση της για χωρισμό κράτους και εκκλησίας.

«Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της εκλογικής της περιφέρειας από υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές με το κόμμα «Νίκη».

Περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας.

Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις».