Κόσμος

Γκαμπόν: Εγκλωβισμένοι μετά το πραξικόπημα μια Ελληνίδα μαζί με τον 13χρονο γιο της

γκαμπον

Γκαμπόν: Εγκλωβισμένοι μετά το πραξικόπημα μια Ελληνίδα μαζί με τον 13χρονο γιο της

Μια ομάδα από 12 ανώτατους αξιωματικούς του στρατού στην Γκαμπόν ανέλαβε τα ηνία της χώρας με πραξικόπημα μην αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

Τα σύνορα στη Γκαμπόν έκλεισαν και ανάμεσα σε εκείνους που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα είναι μια Ελληνίδα με τον 13χρονο γιο της. Είχαν πάει εκεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Εύα Σπαρτάλη κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση… «Λένε πως είναι ήρεμα, αλλά εμάς δεν μας φάνηκαν και τόσο ήρεμα. Υπήρχε πολύ στρατός με όπλα και αργότερα το βράδυ περνούσαν διάφορα οχήματα με πυροβόλα πίσω τους. Υπάρχει ο φόβος μήπως μείνουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα… Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα έχει φαγητό το ξενοδοχείο».

Η Εύα Σπαρτάλη επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο από τη χώρα, ωστόσο, όλα τα αεροδρόμια είναι κλειστά και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις. «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα. Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αρχίζει το σχολείο την επόμενη εβδομάδα και θα ήθελα να είμαι πίσω γι’ αυτό».

Από την πλευρά του 13χρονος Μάξιμος ανέφερε: «Με ανησυχεί που υπάρχει στρατός στην πόλη και παντού και ότι υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρω να γυρίσω στην Ελλάδα».

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών.

To Top