Με ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και πρώην βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης γνωστοποιεί πως άρθηκε η διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας και δηλώνει παρών.

Αναλυτική η ανακοίνωση του περιφερειάρχη:

Μετά την άρση της διαγραφής μου από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε μία περίοδο με προκλήσεις και ανάγκη για συμπόρευση και κοινούς στόχους, όπως άλλωστε αρμόζει στη Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνω παρών.

Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου προσδοκούμε να αποτελέσουν το σημείο επανεκκίνησης της χώρας μας για συνεχή βελτίωση σε μία Ευρώπη που θα αναπτύσσεται συνεχώς και θα σφυρηλατεί την ενότητά της.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κοιτάξουμε, όσο το δυνατόν περισσότεροι, στο ίδιο σημείο και να προβάλλουμε τη χώρα μας στο μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που αλλάζει και με τη δική μας ενεργή συμμετοχή.

Με την ευκαιρία αυτή δηλώνω το αυτονόητο.

Η λειτουργία μου, στο πλαίσιο εφαρμογής μίας Ευρωπαϊκής και Εθνικής πολιτικής στην οποία εντάσσεται και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η συνεργασία με την Κυβέρνηση, τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς διαχωρισμούς και χρωματισμούς επιβάλλει και αφήνω πίσω τα μικρά, βλέποντας το μέλλον με καθαρή ματιά και ανοικτό ορίζοντα.

Ο τόπος μας απαιτεί συμπόρευση και οι προοπτικές της χώρας γίνονται ορατές χωρίς σύννεφα.

Θυμίζουμε ότι ο περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας είχε τεθεί εκτός κόμματος τον Ιούλιο του 2023 μετά την απόφασή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κόντρα στον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη.

Τελικά ο Γιώργος Αμανατίδης εκλέχτηκε περιφερειάρχης με ποσοστό 56,78%, ενώ ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ήρθε δεύτερος με ποσοστό 43,22%.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέσω των social media, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση.