Πολιτική

Γεωργιάδης: Έχουµε ένα συγκροτηµένο σχέδιο για το πώς η αγορά εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψει στη…

adonis 3

Γεωργιάδης: Έχουµε ένα συγκροτηµένο σχέδιο για το πώς η αγορά εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα

Ότι η κυβέρνηση έχει συγκροτηµένο σχέδιο, µε ορίζοντα τετραετίας, για το πώς η αγορά εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Epsilon7.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου για την επαναφορά των συλλογικών συµβάσεων εργασίας εντός της τετραετούς κυβερνητικής θητείας, ο υπουργός απάντησε: «Εν µέσω χρεοκοπίας, σε πολλά θέµατα φύγαµε από την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Εγώ, ως υπουργός Εργασίας, δεν θέλω η Ελλάδα να είναι εκτός ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου ούτε θέλω να είµαστε η εξαίρεση στον κανόνα. Θέλουµε να ακολουθούµε στο σύνολο την κανονική ζωή του εργασιακού βίου των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Όσο η χώρα ανεβαίνει βαθµίδες και όσο η οικονοµία πηγαίνει καλύτερα, θα µπορούµε να το κάνουµε, αλλά χωρίς να επαναλάβουµε τα σφάλµατα του παρελθόντος».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς του καθορισμού του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους, μέσω της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε: «Μόνο αν αποκτήσουµε πολύ µεγάλη εµπιστοσύνη ότι δεν θα γίνει κατάχρηση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν».

Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης: Έχουµε ένα συγκροτηµένο σχέδιο για το πώς η αγορά εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψει στη... 2

Όσον αφορά στο αίτημα του κλάδου του επισιτισμού για την κατάργηση των τεκµαρτών ηµεροµισθίων, ο υπουργός Εργασίας τάχθηκε απολύτως υπέρ του συγκεκριµένου αιτήµατος και υπογράμμισε ότι σκοπεύει να το ρυθµίσει σε επόµενο νοµοσχέδιο. «Έχουν δίκιο. Το τεκµαρτό ηµεροµίσθιο έρχεται από το παρελθόν σε εποχή που πλέον δεν συµβαδίζει µε την πραγµατικότητα, δυσκολεύει τις επιχειρήσεις και, τελικά, στερεί εισοδήµατα από τον εργαζόµενο» σημείωσε.

«Οι τριετίες θα φέρουν πραγµατικές αυξήσεις σε χιλιάδες εργαζόµενους»

Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης, σε συνεργασία µε το ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε., ώστε να προετοιμαστούν χιλιάδες νέοι, για να εργαστούν στον τουρισμό την επόμενη περίοδο.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, χαρακτήρισε τον νέο εργασιακό νόμο ως εξαιρετικά φιλεργατικό, ενώ, για το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024, σχολίασε ότι οι τριετίες θα φέρουν πραγµατικές αυξήσεις σε χιλιάδες εργαζόµενους.

To Top