Ο Άγγελος γεννήθηκε σε ένα σώμα κοριτσιού και μίλησε για την ιστορία στην εκπομπή «Ζήνα το βράδυ» στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Στα 29 του χρόνια αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία της φυλομετάβασης, μιας και όπως λέει από πολύ μικρός ήξερε πως γεννήθηκε στο λάθος σώμα.

«Η διαδικασία της φυλομετάβασής μου έφερε ακραίες αντιδράσεις στο οικογενειακό μου περιβάλλον και στον Βόλο», παραδέχεται ο 30χρονος σήμερα Άγγελος.

«Η μητέρα μου δεν με αποδεχόταν»

Ο Άγγελος μίλησε για τη μητέρα του, η οποία δεν στάθηκε στο πλευρό του και τον παρότρυνε να ντύνεται πιο θυληκά, όπως είπε. Εκτός από το οικογενειακό περιβάλλον, αντιδράσεις προέκυψαν και από το φιλικό και σχολικό περιβάλλον του που οδήγησαν σε σκληρό bullying εναντίον του. Ο Άγγελος είπε στη Ζήνα Κουτσελίνη: «Σκέφτηκα μέχρι και να βάλω τέλος στη ζωή μου κάποια στιγμή».

«Μόνο η μικρή μου αδερφή με δέχθηκε. Ο πατριός μου ήταν ομοφοβικός, γινόταν επιθετικός».

Η παραδοχή του Άγγελου που είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα από άτομο του οικογενειακού κύκλου του σοκάρει. «Από τα 14 μέχρι τα 27 μου υπήρξα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγγενικό μου πρόσωπο. Αυτό με έκανε να θέλω να φύγω τρέχοντας από το σπίτι μου».

Ο Άγγελος περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής τα περιστατικά λεκτικής βίας που έχει βιώσει μεγαλώνοντας, τα οποία πήγαζαν ως επί το πλείστον από τις επιλογές του σχετικά με το ντύσιμο αλλά και την εμφάνισή του γενικότερα.

«Στα 26 μου γνώρισα την Κωνσταντίνα, τον φύλακα άγγελό μου»

Λίγο μετά, ο Άγγελος σύστησε τη σύντροφό του τα τελευταία τρία χρόνια, την Κωνσταντίνα. Είναι ο άνθρωπος που είναι δίπλα του σε όλα και έχει αποτελέσει στήριγμα και σημείο αναφοράς για εκείνον και την απόφασή του να ξεκινήσει τη διαδικασία της φυλομετάβασης.

«Με έβγαλε απ’ αυτή την κατάσταση. Ήρθα στην Αθήνα και δεν έχω ξαναγυρίσει. Οικονομικά δεν τα έβγαζα πέρα, οπότε ήρθαμε και μείναμε στο σπίτι των γονιών της Κωνσταντίνας οι οποίοι με αγκάλιασαν με αγάπη και δέχονται την επιλογή μου».