Κόσμος

Γενική απεργία υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ιταλία – «Αν σταματήσουμε εμείς, σταματά όλος ο κόσμος»

louloudi

Γενική απεργία υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ιταλία – «Αν σταματήσουμε εμείς, σταματά όλος ο κόσμος»

Σε εξέλιξη βρίσκεται σε όλη την Ιταλία η γενική απεργία προς στήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει το μεγαλύτερο μέρος των συνδικάτων της χώρας και η απεργιακή κινητοποίηση αφορά όλους τους παραγωγικούς τομείς (από εκείνον της υγείας μέχρι την παιδεία και τα μουσεία) με μόνη εξαίρεση εκείνο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στη Ρώμη ξεκίνησε πορεία γυναικών με συνθήματα όπως «Απεργούμε κατά της πατριαρχικής βίας» και «Αν σταματήσουμε εμείς, σταματά ολόκληρος ο κόσμος». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης πολλοί ιταλοί μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι κρατούν πανό με την επιγραφή «Δεν ξεχνάμε τις γυναίκες της Γάζας και όλης της Παλαιστίνης».

Ιταλικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών ζητούν φέτος από τους άνδρες «να μην κάνουν δώρο μιμόζες στις συντρόφους, τις μητέρες και τις αδελφές τους, αλλά να μάθουν να τις σέβονται σε κάθε στιγμή και δραστηριότητα της ζωής τους». Το λουλούδι της μιμόζας είναι το συμβολικό δώρο την Ημέρα της Γυναίκας στην Ιταλία.

Σε μήνυμά της η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, «ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες για το ότι αποδεικνύουν καθημερινά την αποφασιστικότητα και τις ανεξάντλητες ικανότητές τους, καταφέρνοντας να κάνουν τη διαφορά σε όλη την κοινωνία μας».

To Top