Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες και τις πολύ σημαντικές διαπραγματεύσεις για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ, τον βρίσκει να χαράσσει τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος, του «επιτελείου μάχης» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός, προχωρά στην φάση της υλοποίησης όσων είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για τον λόγο αυτό αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του στα υπουργεία από το Ανάπτυξης προκειμένου να χαραχθούν με τη νέα πολιτική ηγεσία οι στρατηγικές εκείνες με τις οποίες θα αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, η ακρίβεια.

«Η ανάπτυξη είναι προϋπόθεση συλλογικής ευημερίας αλλά και κοινωνικής συνοχής», δήλωνε ο πρωθυπουργός στην τελευταία του επίσκεψη στο συγκεκριμένο υπουργείο πριν από επτά μήνες και με γνώμονα αυτή τη θέση έχει ζητηθεί από τους υπουργούς του στο κρίσιμο αυτό χαρτοφυλάκιο να επικαιροποιήσουν τα σχέδια που ήδη εφαρμόζονται αλλά και να βρεθούν νέοι τρόποι και όπλα για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια.

Φυγή προς τα εμπρός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Επισκέψεις στα υπουργεία αιχμής με πρώτο το Ανάπτυξης 2

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο ξέρουν καλά ότι αυτό που ζήτησαν οι πολίτες είναι περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις. Την επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης θα ακολουθήσει εκείνη στο υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 20 Ιουνίου καθώς η ανάγκη για αποτελεσματικότερο κράτος είναι μονόδρομος με βασικό στόχο την μεταρρύθμιση στον ΑΣΕΠ για γρηγορότερες προσλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε στους υπουργούς του αυτό το καλοκαίρι η ραστώνη θα εκλείψει και οι μπλε φάκελοι που είχε μοιράσει ο ίδιος θα περάσουν από κόσκινο προκειμένου να εντοπιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν όσον αφορά στους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα.

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά στη διεύρυνση της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φυγή προς τα εμπρός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Επισκέψεις στα υπουργεία αιχμής με πρώτο το Ανάπτυξης 3

Το βλέμμα όμως είναι στραμμένο και στην κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη. Αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εκτονωθούν οι εσωτερικές τριβές αλλά και να δοθούν απαντήσεις σε όσους μιλούν για «ταυτοτικά» ζητήματα και ζητούν στροφή προς τα δεξιά.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά στη διεύρυνση της Ν.Δ., η οποία όπως τονίζεται έγινε επί τη βάσει του σεβασμού των αρχών και των θέσεων της Ν.Δ.

Όπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη η πολιτική αυτή οδήγησε την παράταξη σε νίκες και συστρατεύθηκαν με τη ΝΔ και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη άνθρωποι που δεν ήταν, ενδεχομένως και ποτέ μέλη της.

Άλλωστε ο πολιτικός δρόμος που έχει χαράξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τον περιέγραψε στα μέλη της κυβέρνησής του δεν έχει «υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, αλλά κατεύθυνση μόνο μπροστά».