Τη μικρή αλλά και τη μεγάλη εικόνα, τις βελτιώσεις σε τοπικό επίπεδο αλλά και τα βήματα προόδου που έχουν γίνει σε εθνικό θα επιχειρήσει να αναδείξει ο πρωθυπουργός το προσεχές διάστημα, καθώς αναλαμβάνει τα ηνία της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών σε συνεργασία με υπουργούς αλλά και κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής.

Αυτό που επιχειρείται να αναδειχθεί είναι ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε μόνο την εθνική αλλά και την ευρωπαϊκή της πολιτική, όπως έκανε χθες από τη Μυτιλήνη όπου περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζοντας στη διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά και τη διευκόλυνση της βίζας για Τούρκους πολίτες για την επίσκεψή τους στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τονώνοντας σημαντικά την τοπική τους οικονομία.

Σήμερα εκτός απροόπτου αναμένεται να επισκεφθεί τη γειτονιά του Αγίου Δημητρίου, θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε πολίτες στέλνοντας μηνύματα αφύπνισης προς την παραδοσιακή νεοδημοκρατική βάση αλλά και στοχεύοντας στους μετριοπαθείς του κέντρου που δεν έχουν έντονες κομματικές ταυτίσεις. Αυτό που επιδιώκει είναι το εκλογικό σώμα να λάβει σοβαρά τις ευρωεκλογές λόγω και των αναταράξεων στο διεθνές στερέωμα και αυτό γιατί οι προκλήσεις έχουν αλλάξει, ενώ δίνει σε αυτές και χαρακτήρα εθνικής κάλπης με στόχο η χώρα μας να συγκλίνει με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.  

«Να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος μιας χαμένης δεκαετίας που τόσο πολύ μας τραυμάτισε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι η ΝΔ πρέπει να παραμείνει ισχυρή για να συνεχίσει με την ίδια ένταση και ταχύτητα τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ήδη υλοποιεί. Κάλεσε δε τους πολίτες να στείλουν στην ευρωκάλπη ένα μήνυμα σταθερότητας αλλά και συνέχειας και να μην πειραματιστούν προκαλώντας ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας.

Την Τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Λαμία, όπου μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα θα εγκαινιάσουν τον Ε65, δίνοντας στην κυκλοφορία όλο τον οδικό άξονα μέχρι και την Καλαμπάκα, όχι μόνο το Λαμία – Ξυνιάδα αλλά και το Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει μηνύματα για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης,  ενώ η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση.

Σύσκεψη εκλογικού αγώνα

Η πρώτη σύσκεψη της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ υπό τον επικεφαλής Νίκο Παναγιωτόπουλο έγινε στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, όπου συζητήθηκε η εκλογική στρατηγική αλλά και το πρόγραμμα των περιοδειών υπουργών και κομματικών στελεχών, καθώς κλιμάκια θα ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα επικοινωνώντας το έργο της κυβέρνησης και εξηγώντας το διακύβευμα των εκλογών. Η απόφαση που ελήφθη από το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού είναι η γαλάζια καμπάνια να επικεντρωθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας, γιατί ο πολίτης πρέπει να πειστεί ότι σε αυτό το πεδίο γίνεται δουλειά και επιχειρείται ουσιαστική βελτίωση.