Για ακόμα μια φορά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συγκρούστηκαν μετωπικά με αφορμή αυτή τη φορά την αποφυλάκιση του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου. Το γεγονός ότι έσπευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση για μια απόφαση της δικαιοσύνης προκάλεσε τη μήνι του Μεγάρου Μαξίμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που σχολίαζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι η επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο κ. Κασσελάκης δείχνει ή ότι δεν γνωρίζει καν την διάκριση των εξουσιών στην χώρα μας ή ότι αρνείται να την αναγνωρίσει.

Σημείωναν μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά απαξιωτικά για έναν θεσμό που ουδείς έχει αμφισβητήσει, την ελληνική δικαιοσύνη.

«Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, αφού στη Δημοκρατία μας υπάρχει διάκριση των εξουσιών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε σειρά κυβερνητικών ρυθμίσεων για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής αλλά και ότι ο ποινικός κώδικας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα έδωσε το δικαίωμα τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής να κάνει αίτημα για αποφυλάκιση.

«Αν στην επίμαχη περίπτωση μπορούσαν να εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ – τις οποίες το κόμμα του δεν υπερψήφισε ούτε επί της αρχής ούτε κατ’ άρθρο – ο αποφυλακισθείς δεν θα μπορούσε να κάνει καν αίτηση. Τόλμησε σήμερα, αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”», δήλωσε ακόμα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα εξαπολύοντας επίθεση σε προσωπικό επίπεδο είπε για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά».

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζει η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Στα χαρακώματα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποφάσεις της δικαιοσύνης 2

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου αναρτούσε στα social media τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται. Φυσικά, απέναντι στο ακροδεξιό τόξο, ο δημοκρατικός κόσμος θα είναι μία γροθιά».

Και πρόσθετε: «Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Όπως σημείωναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Newsbeast «δεν μπορεί κάθε φορά που δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια απόφαση της δικαιοσύνης να την αμφισβητεί και να αντιδρά α λα καρτ. Δεν γίνεται επίσης να πανηγυρίζουν γιατί αθωώθηκε η Ρένα Δούρου για το Μάτι και στη συνέχεια να κατηγορούν τους δικαστές ότι ήταν επιεικείς με τους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα με αναρτήσεις του λέγοντας ότι: «Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι».

Ειδικά όσον αφορά στο Μάτι η κυβέρνηση κατηγορεί τον κ. Kασσελάκη ότι ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη και μάλιστα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Ποινικός Κώδικας του 2019, μεταξύ άλλων, μείωνε τις ποινές σε εγκλήματα όπως ο βιασμός ανηλίκων, έδινε τη δυνατότητα στο δικαστήριο να επιβάλλει για μια ανθρωποκτονία, εκτός από τα ισόβια, ποινή κάθειρξης μέχρι 15 χρόνια και οδήγησε σε μαζικές αποφυλακίσεις βαρυποινιτών. Για τον συγκεκριμένο ποινικό κώδικα, άλλωστε, τα έχει πει όλα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής» τόνισε χαρακτηριστικά.