Ελλάδα

Φωτιά στην Κάρυστο: Ανεξέλεγκτα μαίνεται η πυρκαγιά – Μάχη για να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περι…

evia

Φωτιά στην Κάρυστο: Ανεξέλεγκτα μαίνεται η πυρκαγιά – Μάχη για να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές

Μάχη με τις λόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαχί με τους κατοίκους της Καρύστου για να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και την επεκτείνουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και συγκεκριμένα 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα.

Τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής και κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», σημειώνει ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς Παν. Χουντάσης.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης η ένταση των ανέμων στην περιοχή στάνει τα και εννέα μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ανέφερε επίσης ότι η φωτιά έχει περάσει μέσα από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. 

Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά έκαψε στο πέρασμα της μία αποθήκη στην Αμυγαλιά.

Δείτε εικόνες και βίντεο

To Top