--°C Athens

Φλωρίδης: Σήμερα στη Βουλή οι δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τελευταία απόπειρα εκβιασμού η απεργία πείνας του Ρούτσι

Φλωρίδης: Σήμερα στη Βουλή οι δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τελευταία απόπειρα εκβιασμού η απεργία πείνας του Ρούτσι

Για τις εξελίξεις με τις υποθέσεις Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είπε ότι η νέα δικογραφία ήρθε χθες το απόγευμα, ενώ αναμενόταν η επιστροφή του υφυπουργού που ήταν στη Θράκη, ο οποίος έπρεπε να υπογράψει τα έγγραφα, κάτι που θα γίνει σήμερα.

«Η Βουλή θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που έχω μάθει πολλά χρόνια στην πολιτική είναι να διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι δημοσιεύεται για όλες τις περιπτώσεις. Αυτά δεν δημιουργούν τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις που φαντάζονται κάποιοι, αλλά ευκαιρίες για μια κάθαρση κρατικών λειτουργιών που έχουν σαπίσει», ενώ εκτίμησε ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Για τη δίκη για τα Τέμπη, ο κ. Φλωρίδης στάθηκε στη συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «αμφισβητεί τα πάντα».


«Είμαστε σε συννενόηση με την Ένωση Δικαστών και τους δικηγορικούς συλλόγους για την συμπεριφορά των μελών τους. Είναι νομοθετημένη εδώ και δεκαετίες η πειθαρχική δίωξη εναντίον των δικηγόρων. Θα προτιμούσα το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο να εφαμόζεται».

Στάθηκε παράλληλα και στις συνεχείς παρεμβάσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια που «έκαναν τη δίκη να πηγαίνει πίσω», ενώ αναφέρθηκε και στην απεργία πείνας του κ. Ρούτσι, την οποία χαρακτήρισε ως «την τελευταία απόπειρα εκβιασμού της δικαιοσύνης για να ανοίξει ξανά η ανάκριση, με αφορμή το άνοιγμα των ταφών. Αν το πετύχαιναν αυτό, τότε η ανάκριση δεν θα έκλεινε ποτέ, η δίκη δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί, και φυσικά θα είχαμε μια έκρηξη της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκταφές θα μπορούσαν να είχαν γίνει, με την προϋπόθεση ότι θα συναινούσαν αυτοί που τη ζήτησαν».

Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε διάταξη που καθυστερούσε τη δίκη.

«Η κυβέρνηση έκανε καταπληκτική δουλειά για να ξεκινήσει άμεσα η δίκη. Αυτή είναι μια νίκη της δικαιοσύνης. Φανταστείτε να γινόταν το 2033 τι αντιδράσεις θα υπήρχαν».

Για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, τόνισε ότι δεν είχε εμφανιστεί στην υπόθεση πριν από την έναρξη της δίκης. «Αποκάλεσε την αίθουσα “αχούρι”, ενώ μιλάμε για το καλύτερο κτίριο στην Ευρώπη για τη δίκη, την οποία χτίζαμε για 3 χρόνια, έχοντας και την απαραίτητη εμπειρία από προηγούμενες δίκες, όπως για τη Μάνδρα και το Μάτι».

«Ζήτημα δεν είναι οι συμπεριφορές της κ. Κωνσταντοπούλου αλλά τι πραγματικά συμβαίνει. Το σημαντικό είναι ότι ακόμα και δικηγόροι από τη δική της πλευρά λένε το ίδιο πράγμα. Πλειοψηφία δικηγόρων και συγγενών των θυμάτων λένε ότι θέλουν να συνεχιστεί η δίκη, το ότι 2-3 κάνουν φασαρία δεν σημαίνει ότι είναι η πλειοψηφία».


Για τις επιθέσεις εναντίον του, ανέφερε ότι η απάντησή του «βρίσκεται στην χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών. Εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση και δεν μπορώ να πέσω σε αυτό το επίπεδο».


Διαβάστε Σχετικά