Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε πως τα ως τώρα μερικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, που φέρουν την αντιπολίτευση να προηγείται καθαρά, ειδικά στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Τουρκίας, αποτελούν «καμπή» για την παράταξή του.

«Δυστυχώς δεν επιτύχαμε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαμε», είπε ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος εκφράστηκε στην έδρα της παράταξής του, του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα, μπροστά σε ασυνήθιστα σιωπηλό πλήθος.

Ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι εκλογές δεν είναι το τέλος για το AKP, αλλά σημείο καμπής. Υποσχέθηκε πως θα «κάνουμε την αυτοκριτική μας» για το αποτέλεσμα, θα «ζυγίσουμε τα μηνύματα που έστειλε ο λαός και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα». Ακόμη, σημείωσε πως «ο εκλογικός κύκλος που εξάντλησε την οικονομία τέλειωσε πλέον».

Ωστόσο, εξήρε  το δημοκρατικό της διαδικασίας και προσέθεσε: «Ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να  στηρίζουμε τους δημάρχους στο έργο που θα κάνουν για το καλό των πόλεών τους, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Το έθνος μας είπε την τελευταία του λέξη και πήρε την απόφασή του».