Κόσμος

Ερντογάν: Με το αεροπλανοφόρο από το Αιγαίο και τη Σμύρνη θα στείλουμε τα κατάλληλα μηνύματα

erdogan 1

Ερντογάν: Με το αεροπλανοφόρο από το Αιγαίο και τη Σμύρνη θα στείλουμε τα κατάλληλα μηνύματα

Το δικό του σόου με πρωταγωνιστή το αεροπλανοφόρο Anadolu, το οποίο διέσχισε τον Βόσπορο και κατευθύνθηκε προς τη Μαύρη Θάλασσα έστησε την Κυριακή (23/4) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Με αυτό από το Αιγαίο και τη Σμύρνη θα στείλουμε τα κατάλληλα μηνύματα» επεσήμανε.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτικής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας τη Δευτέρα (24/4) στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «το αεροπλανοφόρο είναι ο φρουρός της Γαλάζιας Πατρίδας» και ότι για μια εβδομάδα «θα πάει στη Σμύρνη για να στείλει το κατάλληλα μήνυμα».

Αναλυτικά ο Ερντογάν επίσης μιλώντας για το Anadolu είπε: «τώρα το στείλαμε στη Μαύρη Θάλασσα. Τις τελευταίες 7 με δέκα ημέρες ξέρετε που θα το στείλουμε. Θα το στείλουμε στη Σμύρνη. Θα είναι καλό το να μείνει στη Σμύρνη για μια εβδομάδα με 10 ημέρες. Καταλαβαίνετε το τι σημαίνει αυτό, έτσι; Μην μπω σε λεπτομέρειες. Με το καλό από εκεί με το πλοίο Anadolu, θα στείλουμε διαφορετικά (τα κατάλληλα) μηνύματα».

Ο Ερντογάν παρουσίασε το τουρκικό άρμα μάχης «Altay»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας παράλληλα παρουσίασε το νέο άρμα μάχης «Altay» για το οποίο τόνισε ότι «θα ξεκινήσουμε μαζική παραγωγή του », ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για διάφορους που υποστηρίζουν ότι το Anadolu δεν είναι και τόσο… ανθεκτικό.

«Με την προσθήκη του συστήματος αυτοάμυνας αλλά και την κατάλληλη θωράκιση το άρμα μάχης Altay έχει γίνει ένα άρμα που θα είναι πιο ανεπτυγμένο από τα άρματα 3ης γενιάς. Τα πρώτα δυο άρματα μάχης σήμερα θα τα παραδώσουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ τα οποία θα γίνουν από τον στρατό μας, θα ξεκινήσουμε την μαζική παραγωγή των αρμάτων μάχης.

Σήμερα για το πλοίο μας, Αnadolu, κάποιοι λένε ”έχει ζωή που μπορεί να αντέξει μόλις σε δυο βόμβες”. Αυτοί δεν μπορεί να είναι τα παιδιά αυτού του τόπου. Δεν είναι παιδιά Τούρκων» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

To Top