Ελλάδα

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο – Χάρτης με τις περιοχές στο «στόχαστρο» τη…

1700605211 kakokairia3

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο – Χάρτης με τις περιοχές στο «στόχαστρο» της κακοκαιρίας

Ο καιρός αλλάζει και φέρνει βροχές με καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα από την Τετάρτη (22/11), ενώ θα πνέουν ισχυροί άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της δυτικής, νότιας και ανατολικής χώρας την Τετάρτη 22/11. Αιτία για την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση μιας διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από τη Βορειοδυτική Ευρώπη προς την περιοχή της Μεσογείου και η ανάπτυξη επιφανειακού χαμηλού στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Πιο αναλυτικά την Τετάρτη 22/11 αναμένονται:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στη Νότια Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη.

Πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Βόρειο Ιόνιο όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής.

Μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη που θα πνέουν με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Σημαντική άνοδος των ελάχιστων θερμοκρασιών της τάξης των 5-7 βαθμών, λόγω της επικράτησης νότιων ανέμων και της μεταφοράς θερμότερων αερίων μαζών.

Οι βροχές και οι καταιγίδες προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/11 είναι πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα σε τμήματα της Θράκης.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 22/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Ακολουθεί χάρτης που παρουσιάζεται η αθροιστική βροχόπτωση που αναμένεται την Τετάρτη:

kairos 2
Έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο – Χάρτης με τις περιοχές στο «στόχαστρο» τη... 3

Ο καιρός την Τετάρτη

Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι την Τετάρτη (22/11) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα νότια της Κρήτης, στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη.

Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Βόρειο Ιόνιο θα είναι έντονα και πιθανώς θα συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής. Μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους υπάρχει σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/11 είναι πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα σε τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 17-18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

To Top