Κόσμος

Επτά συλλήψεις στη Γερμανία για χρηματοδότηση του ISIS

Επτά συλλήψεις στη Γερμανία για χρηματοδότηση του ISIS

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν επτά άτομα ως υποστηρικτές ως μέλη του ISIS στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Ταυτόχρονα οι αρχές διεξήγαγαν 19 επιδρομές στα κρατίδια ΒάδηΒυρτεμβέργη, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Βόρεια ΡηνανίαΒεστφαλία και ΡηνανίαΠαλατινάτο, καθώς και σε μία ιδιοκτησία στην Ολλανδία, προσθέτει στή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ύποπτα ότι ανήκουν σε ένα διεθνές δίκτυο που ζητάει οικονομικές δωρεές για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μέσω πλατφορμών, που περιλαμβάνουν την Telegram, και στη συνέχεια μεταφέρουν τις δωρεές αυτές στην οργάνωση ή στους ενδιαμέσους της.

Τουλάχιστον 65.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί μ’ αυτό τον τρόπο, είπαν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχθούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους που είναι φυλακισμένα στη Συρία, σε μερικές περιπτώσεις επιτρέποντάς τους να δραπετεύσουν από φυλακές.

Οι επτά ύποπτοι θα εμφανισθούν σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι, οπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

To Top