Δύο κορίτσια ηλικίας 6 και 11 ετών αντίστοιχα τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα, Πέμπτη, σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την αστυνομία, το 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε με μαχαίρι μπροστά από το σχολείο, ενώ το άλλο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε μια πλατεία σε κοντινή απόσταση. Έχοντας υποστεί «επιφανειακά τραύματα», μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά τις 14.15 (τοπική ώρα) στην πλατεία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Δεν είχε πλέον το μαχαίρι και δεν προέβαλε αντίσταση. Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο άνδρας «δεν είναι γνωστός στις Αρχές» και τα κίνητρά του «δεν φαίνεται να σχετίζονται με ριζοσπαστικοποίηση».

Η διεύθυνση του σχολείου απέκλεισε το κτίριο και τα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις τους. Μπροστά από το σχολείο, δεκάδες γονείς περίμεναν υπομονετικά, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν αναπτυχθεί.

«Πραγματικά φοβήθηκα. Μας καθησύχασαν, τα παιδιά είναι ασφαλή εντός του σχολείου, όμως δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να τα πάρουμε», είπε η Σάρα, μητέρα ενός μαθητή.

«Έχω ένα 8χρονο παιδί. Μια φίλη μου τηλεφώνησε, είδε την αναστάτωση μπροστά από το σχολείο, την αστυνομία. Ρώτησε τους αστυνομικούς, σκέφτηκε να μου τηλεφωνήσει, για να μπορέσω να πάρω τον γιο μου». συμπλήρωσε.