Τους ακριτικούς Λειψούς και τους Αρκιούς επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου, ενόψει ευρωεκλογών.

Μετά την εγκάρδια υποδοχή στους Λειψούς, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε θερμό κλίμα με τους κατοίκους του νησιού και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο την έλλειψη εκπαιδευτικών στο σχολείο.

«Το μόνο πράγμα που έχουν τα παιδιά του νησιού για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα», όπως γλαφυρά επισήμανε κάτοικος του νησιού, ο οποίος έδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη τη σχετική επιστολή των κατοίκων με παραλήπτες διάφορους φορείς, αλλά και τον πρωθυπουργό. Ζητούν την επόμενη χρονιά, όταν οι μαθητές θα ξεπεράσουν ξανά τους 30, το σχολείο να γίνει και πάλι τετραθέσιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε επίσης με κατοίκους τους Αρκιούς, ρωτώντας τους κατοίκους αν έχουν γιατρό, με μια γυναίκα να του απαντά «έχουμε δεν έχουμε, πολλά δεν έχουμε» και έναν κάτοικο να προσθέτει ότι υπάρχει μία γιατρός η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε άδεια.

«Θέλει να σας γνωρίσει ο μόνος μαθητής» θα πει ένας άλλος κάτοικος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος είχε έναν γλυκό διάλογο με τον μοναδικό μαθητή του νησιού, που τον ρώτησε μεταξύ άλλων για τον σκύλο του. Με τη σειρά του ο Στέφανος Κασσελάκης τον προσκάλεσε να τον ξεναγήσει στη Βουλή και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν πάει στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ