Ιστορίες

Ελληνική πατέντα: Η ελληνική πτυσσόμενη γόβα γίνεται ανάρπαστη

ipiccy image 16

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε πως ένα φλατ παπούτσι μπορεί να μετατραπεί με μια κίνηση σε γόβα; Και όμως γίνεται και είμαστε σίγουροι πως χιλιάδες γυναίκες ήδη ενδιαφέρονται να αγοράσουν.

image bc06

Η ιδέα των φοιτητών έγινε πράξη

Μια ομάδα φοιτητών από το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου του Πανεπιστημίου Θράκης δημιούργησαν ένα γυναικείο παπούτσι που θα μπορεί να φοριέται από το πρωί έως το βράδυ.

Πως θα γίνει αυτό;

Αν και σε πειραματικό ακόμα στάδιο, οι Λουκάς Καρακικές, Αθηνά Τσιλιγκαρίδου και Καλλιόπη Τάτση σχεδίασαν ένα παπούτσι που από φλατ και άνετο μπορεί να μετατραπεί στην πιο κομψή, ψηλοτάκουνη γόβα.

Σε μια ομιλία του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λουκάς Καρακικές, ένα από τα μέλη της ομάδας, δήλωσε ότι «το προϊόν, το οποίο έχει σκοπό να κάνει πιο άνετη και κομψή την ζωή της γυναίκας, είναι μια γόβα, η οποία, με έναν ειδικό μηχανισμό πτυσσόμενο, θα μετατρέπει το φλατ παπούτσι σε ψηλό και αντίστροφα. Κύρια επιδίωξή μας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών και να μπορούν -ανά πάσα ώρα και στιγμή- να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν παπούτσια κατά την διάρκεια της μέρας».

image a54a

Το επόμενο βήμα των φοιτητών

Αυτό το πρωτότυπο προϊόν δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματός τους «επιχειρηματικότητα». Ύστερα, η ομάδα ίδρυσε την εταιρεία «SkyWalker ΑΕ» από όπου και κάνει επαφές με διάφορες εταιρίες κατασκευής υποδημάτων, προκειμένου να καταφέρει το προϊόν της να «διεισδύσει» στην αγορά.

image a548 scaled

To Top