Ελληνικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβαν μέρος σε συνεκπαίδευση με ιταλικά μαχητικά Eurofighter, με την άσκηση να πραγματοποιείται από 23 έως και 24 Απριλίου.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανέφερε πως στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced της 335 Μοίρας και της 336 Μοίρας από την 116 Πτέρυγα Μάχης ενώ η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 12 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter.

Κατά τη διάρκειά της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν συνολικά 3 αποστολές Dissimilar Air CombatTraining (DACT) 4 Vs 4 με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας.

Ελληνικά F-16 συμμετείχαν σε συνεκπαίδευση με ιταλικά Eurofighter 2

Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν δύο αποστολές DACT εντός του FIR Μπρίντιζι με ενδιάμεση προσγείωσητων 4 F-16 Block 52+ Advanced της 335 Μοίρας στην αεροπορική βάση Gioia del Colle ενώ στις 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μία αποστολή DACT εντός του FIR Αθηνών.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ήταν η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό επίπεδο, καταλήγει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Ελληνικά F-16 συμμετείχαν σε συνεκπαίδευση με ιταλικά Eurofighter 3