Κόσμος

Έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο αμερικανικής πλοιοκτησίας ανοικτά της Υεμένης

Έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο αμερικανικής πλοιοκτησίας ανοικτά της Υεμένης

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πλοίο που έπλεε ανοικτά της Υεμένης, όπου οι αντάρτες Χούθι πληθαίνουν τις επιθέσεις κατά των εμπορικών πλοίων, σύμφωνα με την εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

«Παραπλέον πλοίο ανέφερε έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Μπαρμπέιντος αμερικανικής πλοιοκτησίας», ανακοίνωσε η Ambrey διευκρινίζοντας ότι η θέση του ήταν 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Αντεν.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εμπορικό πλοίο έλαβε εντολή από «φορέα που παρουσιάσθηκε ως το ναυτικό της Υεμένης να αλλάξει ρότα». Στην συνέχεια ανέφερε «περιστατικό» στην ίδια ζώνη, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την Ambrey, το περιστατικό αφορά το ίδιο φορτηγό ξηρού φορτίου.

Μπροστά στους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν για την ναυσιπλοΐα οι επιθέσεις των Χούθι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει πολυεθνή ναυτική δύναμη προστασίας της ναυσιπλοΐας και έχουν πλήξει, ορισμένες φορές με την βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου, θέσεις των Χούθι στην Υεμένη.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε χθες πύραυλο και τρία drones των Χούθι που στόχευαν αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την Δευτέρα, η Χούθι επετέθησαν κατά πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της ιταλοελβετικής MSC, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για ισραηλινό πλοίο.

To Top