Πολιτική

Εκλογές 2023: Ποια πρόσωπα αναμένεται να φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

syriza 1

Εκλογές 2023: Ποια πρόσωπα αναμένεται να φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Τις τελευταίες… πινελιές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας βάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας αυτές τις ημέρες, λίγο πριν την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου που θα μας οδηγήσει στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθεί ως εκπρόσωπος της ομογένειας, ο καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center Όθωνας Ηλιόπουλος. Ήταν από τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πανδημία

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται παράλληλα και η υποψηφιότητα του ναυάρχου εν αποστρατεία, Ευάγγελου Αποστολάκη που γνωρίζει άριστα την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Μάλιστα στις αρχές Μαρτίου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είχε αναφέρει πως θέλει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς εάν θα είναι στο Επικρατείας, απάντησε τότε «περιμένουμε να δούμε», σημειώνοντας πάντως πως έχει μιλήσει με τον κ. Τσίπρα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η αξιοποίησή του έχει δρομολογηθεί.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δούμε και την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πόπη Τσαπανίδου, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα φιγουράρει και το όνομα του εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα, γιου του δολοφονημένου τον Ιανουάριο του 1991, εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα.

Επίσης αναμένεται να ενταχθεί και η οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας Λούκα Κατσέλη που ούτως ή άλλως έχει σημαίνοντα ρόλο στις θέσεις του κόμματος αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια» και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όσον αφορά τον μέχρι σήμερα βουλευτή και πρώην υπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να βρίσκεται στην τελευταία, τιμητική θέση του ψηφοδελτίου. Θα πρόκειται για μια ελάχιστη ένδειξη τιμής για τα όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στο κόμμα, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες.

To Top