Η Αναστασία Δαούση ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναπληρώτρια συντονίστρια του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και δραστήριο στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λέσβο, όντας συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποχαιρετά με απέραντη θλίψη και μεγάλη συγκίνηση, την αγαπημένη συντρόφισσα Αναστασία (Τασία) Δαούση. Μέχρι την τελευταία στιγμή η παρουσία της στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ακούραστη, δυναμική και δημιουργική. Της οφείλουμε αποχαιρετώντας την, ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Τασία. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό».

Το αποχαιρετηστήριο μήνυμα της Ράνιας Σβίγκου

Η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγκου ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,πως «ένας σπάνιος άνθρωπος, μια αγωνίστρια, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Η συντρόφισσά μας Αναστασία Δαούση, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής άφησε το αποτύπωμά της στην τοπική κοινωνία της Λέσβου και στο Κόμμα μας. Την αποχαιρετούμε με θλίψη».