«Έχει φύγει ένα “κομμάτι” μας.  Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω.  Αγγελάκι ήταν, πως μπορούμε να ηρεμήσουμε;» συγκλονίζει η μητέρα του 1,5 ετών βρέφους που πέθανε ξαφνικά στη Θήβα.

«Πρώτα μίλαγε και έλεγε το όνομα του αδερφού της, τώρα βλέπει τις φωτογραφίες του και φιλάει τις φωτογραφίες του» λέει, μιλώντας στο Star, για την αδερφή του βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα το Πάσχα, βυθίζοντας στο πένθος της οικογένεια.

Ο Μοχάμετ ήταν μόλις 14 μηνών και η μητέρα του ζητά από τις Αρχές να μάθει από τι έφυγε το αγγελούδι της.

«Είχε ξυπνήσει λίγο το βραδάκι, είχε και λίγο πονάκια στα δοντάκια. Καθίσαμε μαζί του, τον ηρεμήσαμε. Ήπιε τότε λίγο γαλατάκι, λίγο χαμομήλι, του δώσαμε και λίγο μέλι. Το πρωί είχα ξυπνήσει, ήταν ξύπνιος κι αυτός. Μετά από μερικά λεπτά, που ήρθα μέσα στο δωμάτιο, τον βρήκα, είχε “φύγει”…» περιγράφει με δάκρυα στα μάτια.

Εκτιμήσεις ιατροδικαστών για τον ξαφνικό θάνατο του μωρoύ 

Την Πέμπτη αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, ώστε να δοθούν οι απαντήσεις για το βρέφος που χάθηκε.

Ποιες όμως μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες θανάτου σε αυτές τις ηλικίες; Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης δηλώνει στο Star:  «Οι θάνατοι κάτω των 5 ετών συνήθως είναι αποτέλεσμα είτε ατυχημάτων, δηλαδή δηλητηρίαση ή πνιγμονή, είτε κάποιων ανωμαλιών που μπορεί να υπάρχουν στην ανατομική διάπλαση ή διαταραχές στην καρδιακή λειτουργία. Φυσικά υπάρχουν τα ξένα νοσήματα, όπως είναι τα νοσήματα του αναπνευστικού, που προκαλούν συγκεκριμένα συμπτώματα και πάντα δεν πρέπει να ξεχνάμε στη διερεύνηση τις εγκληματικές ενέργειες, όπως είναι ο βίαιος θάνατος μετά από κάποια κακοποίηση του παιδιού».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Πάσχα το EKAB δέχθηκε κλήση από τη Θήβα για έκτακτο περιστατικό με ένα βρέφος 1,5 ετών.

Όταν το πλήρωμα έφτασε στο σημείο παρέλαβε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όμως οι γιατροί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς το μωρό ήταν ήδη νεκρό.

Έκτοτε, διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.