Κόσμος

Δύο γυναίκες στη Βρετανία κατηγορούνται με τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο επειδή φορούσαν αυτοκόλλητα με…

palestine1

Δύο γυναίκες στη Βρετανία κατηγορούνται με τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο επειδή φορούσαν αυτοκόλλητα με σύμβολα της Χαμάς

Δύο γυναίκες κατηγορούνται για τρομοκρατία στη Βρετανία επειδή πρόβαλαν σύμβολα της Χαμάς σε μια διαδήλωση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, εκφράζοντας ανησυχίες για «ριζοσπαστικοποίηση» ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, τον περασμένο μήνα και τα αντίποινα του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα επικρατεί ένταση στη Βρετανία και σε άλλες χώρες. Στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων απαιτούν από τη βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.

Οι κατηγορούμενες συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στις 14 Οκτωβρίου και φέρεται ότι φορούσαν αυτοκόλλητα με εικόνες ανθρώπων που πετούν με αλεξίπτωτο πλαγιάς – μια συγκαλυμμένη αναφορά στη Χαμάς. Τους ασκήθηκε δίωξη με βάση τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου.

Ορισμένοι από τους μαχητές της Χαμάς χρησιμοποίησαν αλεξίπτωτα πλαγιάς για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στο Ισραήλ. Η Χαμάς είναι χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία και οι εισαγγελικές αρχές είπαν ότι οι εικόνες αυτές «εγείρουν την υποψία» ότι οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν την οργάνωση αυτήν.

Ο Ντόμινικ Μέρφι, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, εξέφρασε την ανησυχία ότι «ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα μια νόμιμη διαδήλωση διαμαρτυρίας για να πραγματοποιήσουν εγκληματικές ή ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες». Σημείωσε επίσης ότι τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή «μπορεί να λειτουργήσουν ως παράγοντας ριζοσπαστικοποίησης».

To Top