Σε δύσκολη κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος, δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βρετανία, έχει μόλις δύο χρόνια ζωής, ενώ είναι ήδη έτοιμη και η κηδεία του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του In Touch, η «Επιχείρηση Menai Bridge» αφορά τις νεκρικές πομπές του μονάρχη που θα μοιάζουν μ’ αυτές της Ελισάβετ Β’, που είχαν την ονομασία «Επιχείρηση London Bridge».

«Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των Βρετανών βασιλικών, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου η σκοπιμότητα είναι απαραίτητη», είπε πηγή στο «In Touch», η οποία σημειώνει ότι «κάποιοι αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν».

Η «Επιχείρηση Menai Bridge» θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα. Όταν ο μονάρχης πεθάνει, η σορός του Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Westminster Hall. Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ. «Θα έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν Βρετανό μονάρχη», πρόσθεσε η εν λόγω πηγή.

«Είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι»

Πάντως, αυτή η ενημέρωση έρχεται λίγο αφότου ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο In Touch ότι ο βασιλιάς Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος, αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε το μέλος του βασιλικού στενού κύκλου στις αρχές Μαρτίου, τονίζοντας: «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Από την πλευρά τους, οι βασιλικοί παρατηρητές έχουν αρχίσει να βλέπουν και τη δική του παρακμή. Παρ’ όλο που θα βγει την Κυριακή του Πάσχα για μια λειτουργία στο Ουίνδσορ, ο βασιλιάς θα απουσιάσει το προσεχές μέλλον από διάφορες υποχρεώσεις και, αντ’ αυτού, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αδελφή του, στην πριγκίπισσα Άννα, για να κάνει τη δουλειά της βασιλικής οικογένειας. Ενώ πολλοί θα υπέθεταν ότι ο διάδοχός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, θα αναλάμβανε την ευθύνη, απουσιάζει και αυτός λόγω της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον.

«Δεν είναι σίγουρος ότι ο Ουίλιαμ είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του»

Ωστόσο, πρόσθετες πηγές δήλωσαν στο «In Touch» ότι μπορεί να παίζονται περισσότερα μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ εκτός από τις αντίστοιχες κρίσεις υγείας της οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς έχει την εντύπωση ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είναι έτοιμος να αναλάβει τον θρόνο. «Ο Κάρολος γνωρίζει τις πιέσεις του να είσαι μονάρχης και απλά δεν είναι σίγουρος ότι ο Ουίλιαμ είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του», αποκάλυψε τρίτος insider, σημειώνοντας ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις, φαίνεται πρόωρο και θα μπορούσε να υπάρξουν συνέπειες».

Με μια τέτοια εξέλιξη, το μέλλον της μοναρχίας φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση επισφαλές, και ακόμη και η βασίλισσα Καμίλα λέγεται ότι είναι απογοητευμένη από τη φθίνουσα υγεία και την αποδυναμωμένη θέση του Καρόλου.

«Στο παρασκήνιο, η Καμίλα είναι αηδιασμένη από την εμφανή αδυναμία του βασιλιά και του παρέχει λίγη παρηγοριά καθώς παλεύει με τον θανατηφόρο καρκίνο του», δήλωσε ένας αυλικός του Παλατιού στο «In Touch» στις αρχές Μαρτίου, τονίζοντας τις διακοπές της από τα βασιλικά καθήκοντα που άρχισαν στις 4 Μαρτίου.