Σε δημόσια ανάρτηση για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, η μνήμη των νέων Κυπρίων που έδωσαν τη ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα της νήσου, συνεχίζει να εμπνέει την προσήλωσή μας στην επανένωση της Κύπρου και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter): «Πριν 69 χρόνια, την 1η Απριλίου 1955, ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ). Η Ελλάδα υποκλίνεται με σεβασμό στην ανιδιοτέλεια των νέων Κυπρίων που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα αυτό.

Η μνήμη τους συνεχίζει να εμπνέει την προσήλωσή μας στην επανένωση της Κύπρου και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Και καταλήγει: «Σήμερα, μέσα σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα αποτελούν πυλώνες σταθερότητας, με διαρκή συνεργασία και πλήρη συντονισμό στον αμυντικό τομέα. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, η Κύπρος δεν κείται μακράν».