Κατασκευές

Δεν Θα Αγοράσετε Ξανά Ντομάτες: Πως θα Καλλιεργήσετε Τις Δικές Σας Στον Κήπο!

ipiccy image 2021 11 30t012839.660

Δεν Θα Αγοράσετε Ξανά Ντομάτες: Καλλιεργήστε Τις Δικές Σας Στον Κήπο!

Ντομάτες: Υπάρχει κάτι ξεχωριστό στο να έχεις τον δικό σου κήπο. Σκαλίζεις το χώμα, βλέπεις τα φυτά να μεγαλώνουν και, φυσικά, όταν έρθεις ο καιρός, ο κόπος σου ανταμείβεται.

Κόβεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχεις καλλιεργήσει με τα ίδια σου τα χέρια.

Επίσης, όταν ασχολείσαι με την κηπουρική, μαθαίνεις επαγγελματικές τεχνικές και κόλπα καλλιέργειας που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στον καθένα.

Για παράδειγμα, οι παραγινομένες ντομάτες. Οι περισσότεροι, τις πετούν στα σκουπίδια. Αλλά, αν ξέρεις, αυτές οι κατά τα άλλα «άχρηστες» ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σπορά και παραγωγή νέων φυτών ντομάτας.

Αν έχετε μερικά μέτρα γη ή χώρο στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας, θα μπορούσατε να έχετε μια δικιά σας μικρή παραγωγή, αντί να αγοράζετε ντομάτες που έχουν κοπεί άγουρες και ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν σε εσάς.

Αν όλα πάνε καλά, θα δείτε κάποιο αποτέλεσμα ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα και σύντομα θα έχετε μια εντυπωσιακή παραγωγή από κάθε φυτό ντομάτας που θα αναπτυχθεί. Και αυτές θα είναι οι δικές πανέμορφες και λαχταριστές ντομάτες χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Προχωρήστε πιο κάτω, για να μάθετε μια τεχνική ώστε να έχετε επιτυχία σε αυτή την καλλιέργεια. Μπορείτε να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας και να συναγωνιστείτε στο ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μια παραγινομένη ντομάτα
  • Μια μεγάλη γλάστρα
  • Χώμα

Αυτό είναι όλο!

Λοιπόν, πώς γίνεται; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε την απάντηση.

1 112

1. Ξεκινήστε κόβοντας την ντομάτα σε φέτες.

2 112

2. Τοποθετήστε τις φέτες στην επιφάνεια μιας γλάστρας που έχετε γεμίσει πρώτα με χώμα.

3 89

3. Καλύψτε με λίγο ακόμη χώμα.

4 79

4. Ποτίζετε ελαφρά σε τακτά χρονικά διαστήματα και περιμένετε για περίπου 7-14 ημέρες. Οι σπόροι θα πρέπει να έχουν βλαστήσει και τα μικρά φυτά θα έχουν εμφανίσει το πρώτο ζευγάρι φύλλα.

5 67

5. Αποφασίστε σε ποιο σημείο θέλετε να μεγαλώσετε τα φυτά σας. Μπορείτε να επιλέξετε γλάστρες όπου θα μεταφυτεύσετε με προσοχή 3-4 νεαρά φυτά αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους.

6 54

Δείτε πόσο εύκολο είναι στο επόμενο βίντεο και ξεκινήσετε να καλλιεργείτε τις δικές σας ντομάτες:

8 39

Με ελάχιστο κόπο και διασκεδάζοντας στον κήπο ή τη βεράντα σας, μπορείτε να έχετε μια γλάστρα που θα παράγει αρκετές ντομάτες για να νιώθετε υπερηφάνεια και χαρά για το κατόρθωμά σας.

Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε αυτό το άρθρο στους φίλους σας στο Facebook.

Προσκαλέστε τους να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Είναι πολύ χαλαρωτική η ενασχόληση με τα φυτά και τον κήπο!

To Top