Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε το Σάββατο 16/3 πως συνέλαβε έναν 61 ετών ρώσο για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεσης για λογαριασμό της Ουκρανίας σε σιδηροδρομικό κόμβο του Υπερσιβηρικού στην περιοχή Σβερντλόφσκ, στα Ουράλια, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το TASS, η FSB επεσήμανε ότι ο άνδρας είχε στρατολογηθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου στην ουκρανική πόλη Λβιβ και εστάλη στη Ρωσία. Η υπηρεσία δήλωσε ότι ο άνδρας ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και συνεργάζεται με τις αρχές.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά στόχων εντός της Ρωσίας που έχουν σημασία για την οικονομία της χώρας, χρησιμοποιώντας ιδίως drones μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει σειρά διυλιστηρίων στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Το Κίεβο έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει στο στόχαστρο τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, βασική δίοδο για τη μεταφορά ρωσικών εμπορευμάτων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη.