Ελλάδα

Χαράλαμπος Πιτσώλης: Από εθελοντής το 2017, νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου το 2022

Photo 3

Χαράλαμπος Πιτσώλης: Από εθελοντής το 2017, νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου το 2022

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας γεννά κάθε χρόνο νέες ιστορίες. Ιστορίες τις οποίες ζουν κατά τη δημιουργία τους χιλιάδες θεατές που κατακλύζουν κάθε χρόνο το Καλλιμάρμαρο. Μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες της περσινής χρονιάς ήταν και αυτή του Χαράλαμπου Πιτσώλη, του αθλητή που έκοψε πρώτος το νήμα με μια απίστευτη ανατροπή, αφού προσπέρασε τον Κώστα Γκελαούζο στο 41ο χιλιόμετρο.

Ωστόσο, η ιστορία του γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική, αν αναλογιστεί κανείς πως η πρώτη επαφή του Πιτσώλη με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο έγινε το 2017 όταν συμμετείχε ως εθελοντής. Τότε, ίσως ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν τον τερματισμό του 2022.

Εφέτος, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από τον ΣΕΓΑΣ με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ, γιορτάζει 40 χρόνια και ετοιμάζεται να υποδεχθεί περισσότερους από 60.000 δρομείς που θα δημιουργήσουν νέες, αξέχαστες ιστορίες.

«Το αίσθημα να μπαίνεις πρώτος στο Στάδιο και να σε χειροκροτούν χιλιάδες είναι μοναδικό»

Διαβάστε παρακάτω πώς περιγράφει ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τη σχέση του με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο σε 195 λέξεις:

«Μαραθώνιος για μένα σημαίνει πρόκληση, ένα μεγάλο  στοίχημα με τον εαυτό μου να καταφέρω να τον τερματίσω. Μπορεί να έχει πόνο, ιδρώτα και κούραση αλλά τα συναισθήματα, οι εικόνες και τα βιώματα που αποκτάς σε αυτόν της Αθήνας είναι πάρα πολλά και μοναδικά και δύσκολα τα συναντάς αλλού. Η πρώτη επαφή που είχα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 που παρακολούθησα με τους γονείς μου στον δρόμο. Το 2008 ξεκίνησα το τρέξιμο σε μικρές αποστάσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν σκεφτόμουν τον Μαραθώνιο. Όμως το 2017 ως εθελοντής εντυπωσιάστηκα, γιατί διαπίστωσα ότι δεν είναι ένας απλός αγώνας, αλλά μια γιορτή του αθλητισμού. Από το 2018 και μετά, δεν έχασα κανέναν αγώνα σαν αθλητής. Ίσως να μπορούσα να διαλέξω έναν Μαραθώνιο στο εξωτερικό, αλλά δεν θέλω με τίποτα να χάσω αυτήν τη γιορτή και τις απίστευτες στιγμές, με κορυφαία για μένα τη νίκη μου το 2022 και τον τρόπο που ήρθε. Το αίσθημα να μπαίνεις πρώτος στο Στάδιο και να σε χειροκροτούν χιλιάδες είναι μοναδικό, όπως και η ώθηση που σου δίνει ο κόσμος σε όλη τη διαδρομή. Ο Αυθεντικός είναι από τους κορυφαίους Μαραθώνιους στον κόσμο. Απλά μοναδικός…»

Η ιστορία του Χαράλαμπου Πιτσώλη για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί μέρος μιας σειράς ιστοριών που θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «42,195» που θα διατεθεί εντελώς δωρεάν στο κοινό στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας.

To Top