Πολιτική

Χαμός στο Twitter με τον Κουτσούμπα και τους «sugar daddies» – «Χυδαίος σεξισμός», «φάουλ του ΚΚΕ»

Koutsoumpas1

Χαμός στο Twitter με τον Κουτσούμπα και τους «sugar daddies» – «Χυδαίος σεξισμός», «φάουλ του ΚΚΕ»

«Οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρα θα αναγκάζονται να αναζητούν sugar daddies με τα γνωστά ανταλλάγματα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη Βουλή και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Πέρα από τις ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων, πολλά ήταν τα σχόλια στα social media, με τους σχολιαστές να κατηγορούν τον κ. Κουτσούμπα για σεξισμό και το ΚΚΕ ότι έκανε φάουλ.

Ακολουθούν ορισμένα σχόλια για τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Ρωμανός: Κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και υποτιμητική η δήλωση Κουτσούμπα

Η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ρωμανός, αναφέρει: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους θα αναγκάζονται να αναζητούν sugar daddies με τα γνωστά ανταλλάγματα. Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

ΠΑΣΟΚ: Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αναφορά σε sugar daddies του γραμματέα του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση – Πέφτουν τα προσωπεία

«Άνευ προηγουμένου σεξιστική δήλωση», σχολιάζει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αναλυτικά:

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα από το βήμα της Βουλής τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση. Ποια ήταν αυτή; “Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies”.

Άραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;

Οι γυναίκες σήμερα παλεύουμε καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα. Μια κοινωνία βίας και εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες.

Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το Κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας.

Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής».

Ζέττα Μακρή σε Καραθανασόπουλο: Απαράδεκτη σεξιστική δήλωση – Λυπούμαι που επιμένετε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και σχολιάζοντας τα λεγόμενα από πλευράς συμπολίτευσης, περί ιστορικότητας του νομοσχεδίου, είπε ότι τα ίδια λέγονταν για την ιστορικότητα του νόμου Διαμαντοπούλου, «αλλά αυτή η ιστορικότητα θα συντριβεί κάτω από την πάλη των φοιτητών και του λαϊκού κινήματος». Αναφερόμενος στο προτεινόμενο από το ΠΑΣΟΚ σκανδιναβικό μοντέλο, μνημόνευσε δημοσιεύματα διάφορων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, που περιέγραφαν «σούγκαρ μπέιμπις» και «σούγκαρ ντάντις», δηλαδή κορίτσια που παρείχαν υπηρεσίες σε πλουσίους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εκπαιδευτικά έξοδά τους.

Η αναφορά αυτή του κ. Καραθανασόπουλου προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, με τον βουλευτή του ΚΚΕ να τονίζει ότι «αυτά είναι τα έργα τα δικά σας. Εμείς τα καταγγέλλουμε και τα καταδικάζουμε», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Σε παρέμβασή της η υφυπουργός Παιδείας, Ζ. Μακρή, είπε ότι «ως γυναίκα θλίβομαι πάρα πολύ. Είναι απαράδεκτη σεξιστική δήλωση. Λυπούμαι που επαναλήφθηκε και που επιμένετε». Ο βουλευτής της ΝΔ, Στ. Πέτσας, που διαδέχτηκε τον κ. Καραθανασόπουλο στο βήμα, είπε: «Είναι ντροπή αυτό που κάνετε και να το πάρετε πίσω. Είστε στο 2024 στην Ελλάδα. Δεν είστε σε καμιά από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του 1980».

ΚΚΕ: Αν η ΝΔ αναζητά σεξιστικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη»

«Στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, τη συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ» και προσθέτει:

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά “μοντέλα” του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη την μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν».

«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς “ας κοιταχτούν στον καθρέφτη”», αναφέρει, ακόμα, η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».

To Top