Ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας και Υπουργός Πολέμου της ισραηλινής κυβέρνησης, Μπένι Γκαντς, τόνισε ότι «η πρόταση κατάπαυσης του πυρός στην οποία συμφώνησε η Χαμάς «δεν συνάδει με τον διάλογο που είχε το Ισραήλ με τους μεσολαβητές και έχει σημαντικά κενά όσον αφορά τις απαιτήσεις μας».

«Το Ισραήλ αντιμετωπίζει έναν σκληρό εχθρό, δεσμεύομαι ότι το έθνος δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια να φέρει πίσω τους ομήρους», επεσήμανε.

«Παρά τα προβλήματα με τη στάση της Χαμάς, οι διαπραγματευτές του Ισραήλ συνεχίζουν κάθε στιγμή το έργο τους και δεν θα αφήσουν τίποτε στην τύχη του», καθώς αντιπροσωπεία αναχωρεί για το Κάιρο, προκειμένου να συνεχισθούν οι συνομιλίες και να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με την παλαιστινιακή οργάνωση. «Κάθε απόφαση θα έρχεται ενώπιον του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου», ξεκαθάρισε ακόμη.

Ο Μπένι Γκαντς είναι μέλος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία συστάθηκε μετά το επιτακτικό κάλεσμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξαιτίας της εισβολής της Χαμάς, την 7η Οκτωβρίου.