Αθλητικά

Ατάκες… φωτιά από Σταμολάμπρου για Ολυμπιακό – “Έκλεισε το κεφάλαιο – Πρόκληση ο ΠΑΟ”

Ατάκες... φωτιά από Σταμολάμπρου για Ολυμπιακό - "Έκλεισε το κεφάλαιο - Πρόκληση ο ΠΑΟ"

Για το Ευρωμπάσκετ 2025, του οποίου ένας όμιλος, αλλά και η τελική φάση, θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου.

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου: Για το Ευρωμπάσκετ 2025, του οποίου ένας όμιλος, αλλά και η τελική φάση, θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου. Η Ελληνίδα διεθνής γκαρντ, η οποία από τον Ολυμπιακό «μετακόμισε» στον Παναθηναϊκό πριν λίγες εβδομάδες, δήλωσε «ευλογημένη που θα ζήσουμε το Ευρωμπάσκετ 2025 στη χώρα μας».

Αναλυτικά, η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου τόνισε: 

Για την ανάληψη του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 απ’ την Ελλάδα: «Σημαίνει πάρα πολλά, είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο και τιμητικό να συμμετέχουμε στην καλύτερη διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ γυναικών και να το φιλοξενούμε στη χώρα μας. Επειδή έχω ζήσει αρκετά Ευρωμπάσκετ πλέον, είναι πραγματικά πολύ σημαντική διοργάνωση, είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Εγώ αισθάνομαι ευλογημένη που θα ζήσουμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας μπροστά στους δικούς μας φιλάθλους. Ελπίζω και εύχομαι ότι οι Έλληνες και Ελληνίδες θα γεμίσουν το γήπεδο. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο ανυπομονούμε και νιώθουμε πολύ ευλογημένοι που θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διοργάνωση στη χώρα μας. Είμαι σίγουρη ότι και οι 12 παίκτριες που θα επιλεχθούν για τη διοργάνωση θα ζήσουν κάτι ανεπανάληπτο.

Εμάς μας είχε πει η Ομοσπονδία ότι θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2025, αλλά σίγουρα πρέπει να καταλάβουμε την προεργασία και τη δουλειά που έχει γίνει απ’ την πλευρά της ΕΟΚ για να έρθει μια τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που διεκδικούν κάτι τέτοιο και αυτό φάνηκε ότι απ’ τις δύο χώρες που φιλοξενούσαν μια τέτοια διοργάνωση αυτομάτως έγιναν τέσσερις. Οπότε καταλάβουμε πόσες χώρες ήταν υποψήφιες για ν’ αναλάβουν μια τέτοια διοργάνωση».

Για το γκρουπ με αντιπάλους την Ιταλία, τη Γερμανία και την Τσεχία, η Σταμολάμπρου είπε: «Είναι τα καλύτερα παιχνίδια προετοιμασίας που θα μπορούσαμε να έχουμε, γιατί μιλάμε για άλλες τρεις συν-οικοδέσποινες που είναι πάρα πολύ καλές ομάδες. Όλες οι ομάδες και κυρίως η Ιταλία είναι απ’ τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σίγουρα η ομάδα μας δε θα παρουσιαστεί αδιάφορη. Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μη μετρούν για την πρόκριση, αλλά θα μετρήσουν για τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Ευρωμπάσκετ, που είναι πολύ σημαντικό. Θα τα αντιμετωπίσουμε με την αντίστοιχη σοβαρότητα, σαν να μην έχουμε προκριθεί στο ευρωπαϊκό».

Για τη μετακίνησή της στον Παναθηναϊκό εξήγησε: «Είναι μια τελείως καινούρια “ σελίδα”. Μετά από 5 χρόνια στον Ολυμπιακό επέλεξα να κάνω αυτήν την μετακίνηση. Το κεφάλαιο του Ολυμπιακού είχε κλείσει για ‘μένα απ’ τον Απρίλιο. Κοιτούσα πάρα πολύ και την προοπτική του εξωτερικού, είχα επαφές και με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα. Μέσα σε λιγότερο από 40 ώρες υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, ενώ ήμουν έτοιμη να υπογράψω σε ομάδα της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένοι απ’ την ομάδα, τις συμπαίκτριές μου, την προπονήτρια. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν απόλυτα με του Παναθηναϊκού. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη μετακίνηση, ωστόσο βρίσκομαι σε ένα κομμάτι της καριέρας μου αρκετά ώριμο, μπορώντας ν’ αντιμετωπίσω μια τέτοια αλλαγή. Το είδα σαν μια πρόκληση και νομίζω ότι ήταν το κατάλληλο βήμα για τη συνέχεια της καριέρας μου», είπε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου.

3022890

To Top