Ελλάδα

Απόβαση αγροτών στην Αθήνα: Πώς θα γίνει η κάθοδος από Μακεδονία και Θεσσαλία – Το σχέδιο για τα τρακτέρ

Απόβαση αγροτών στην Αθήνα: Πώς θα γίνει η κάθοδος από Μακεδονία και Θεσσαλία – Το σχέδιο για τα τρακτέρ

Για την κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζονται οι αγρότες παρά την προειδοποίηση της κυβέρνησης πως δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της διέλευσης των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών μετέφεραν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης το αίτημά τους να κατέβουν την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα με τρακτέρ με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να απαντά αρνητικά, διαμηνύοντάς τους πως η κάθοδος στην Αθήνα μπορεί να γίνει με ΙΧ ή λεωφορεία.

Πώς θα γίνει η κάθοδος από Μακεδονία και Θεσσαλία

Κυρίως με μισθωμένα λεωφορεία αλλά και με ΙΧ αναμένεται να πραγματοποιήσουν την απόβασή τους στην Αθήνα για το παναγροτικό συλλαλητήριο οι αγρότες της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες αναμένεται να είναι τα τρακτέρ που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα από τις περιοχές της Θεσσαλίας. 

Σύμφωνα με το voria.gr με τα ΙΧ τους και από 1 έως 3 λεωφορεία θα χρησιμοποιήσουν οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών της Χαλκιδικής για να κατέβουν στην πρωτεύουσα από νωρίς την ερχόμενη Τρίτη. Ο αριθμός των λεωφορείων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, καθώς ακόμη καταμετριέται ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Παράλληλα, από ένα λεωφορείο θα μισθώσουν για να ταξιδέψουν την Τρίτη στην Αθήνα οι αγρότες από τις περιοχές του Δερβενίου, του Λαγκαδά και των Σερρών, ενώ κάποιοι από αυτούς θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τα ΙΧ οχήματά τους. Επιπλέον, ένα λεωφορείο με αγρότες θα αναχωρήσει για την Αθήνα από την περιοχή του Τριλόφου Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή της Χαλκηδόνας οι αγρότες δεν έχουν καταλήξει ακόμη στα μεταφορικά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν.

Με τα ΙΧ τους και με λεωφορεία θα κατέβουν στην Αθήνα και οι αγρότες από την Ημαθία. Ωστόσο, οι συνάδελφοί τους από την περιοχή της Αλεξάνδρειας, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με ΙΧ και λεωφορεία, αποφάσισαν να κάνουν τη μεγάλη διαδρομή και με τα τρακτέρ τους. Έτσι, 6 τρακτέρ θα φύγουν νωρίς τη Δευτέρα από την περιοχή και θα διανυκτερεύσουν στη Βοιωτία, με στόχο να μετακινηθούν αργότερα στην Αθήνα -παρά το κυβερνητικό «όχι»-, από την οποία η βάση τους απέχει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα. 

Με ΙΧ, λεωφορεία και τουλάχιστον διψήφιο αριθμό τρακτέρ θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν και οι αγρότες από την Καρδίτσα.

Ακόμη, από τη Λάρισα στην Αθήνα αναμένεται να ταξιδέψει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, ΙΧ και λεωφορείων, καθώς οι αγρότες της Θεσσαλίας βρίσκονται στο μάτι του κύκλωνα μετά τις μεγάλες καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel που χτύπησε σφόδρα την περιοχή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο και θέλουν να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο. Τέλος, από την περιοχή της Αλαμάνας στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν αγρότες με 20 τρακτέρ, 2 πούλμαν και τα ΙΧ τους.

Όλα τα τρακτέρ που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν απόβαση στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στην Αλαμάνα και αναμένεται να αναχωρήσουν από εκεί το απόγευμα της Δευτέρας ώστε να διανυκτερεύσουν στη Βοιωτία, από όπου, αν και εφόσον τους επιτραπεί, θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα.

Ρίζος Μαρούδας: Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτέρ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζική συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Πλατύκαμπου, Ρίζος Μαρούδας.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. Υπουργό μέσα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Παύλος Μαρινάκης «Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για την ικανοποίηση επιπλέον αιτημάτων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διεμήνυσε το Σάββατο μέσω της ΕΡΤ ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για την ικανοποίηση επιπλέον αιτημάτων των αγροτών ενώ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος ότι «δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο μπορεί να δοθεί».

To Top