Κόσμος

Απέτυχε εκ νέου η προσπάθειά της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει στρατιωτικό δορυφόρο

north korea 1

Απέτυχε εκ νέου η προσπάθειά της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει στρατιωτικό δορυφόρο

Η Βόρεια Κορέα έκανε γνωστό σήμερα ότι και η δεύτερη προσπάθειά της να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό δορυφόρο συλλογής πληροφοριών απέτυχε, μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων KCNA, διαβεβαιώνοντας πως το πρόβλημα δεν ήταν «σοβαρό» και ότι θα αποπειραθεί να θέσει εκ νέου σε τροχιά δορυφόρο τον Οκτώβριο.

«Η πρώτη και η δεύτερη φάση της πτήσης του πυραύλου ήταν φυσιολογικές, όμως η εκτόξευση απέτυχε εξαιτίας σφάλματος στο σύστημα επείγουσας πυροδότησης κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης της πτήσης», ανέφερε το KCNA.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε αργότερα από την πλευρά του πως η εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ θεωρείται πως ήταν αποτυχημένη, μετά τη μελέτη των δεδομένων της πτήσης.

Καταδίκασαν οι ΗΠΑ

Η αμερικανική προεδρία, από τη μεριά της, «καταδίκασε σθεναρά» την αποτυχημένη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, κατηγορώντας την Πιονγκγιάνγκ ότι με την ενέργειά της αυτή «κλιμακώνει τις εντάσεις».

Παρά την αποτυχία της, η εκτόξευση αποτελεί «ξεδιάντροπη παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κλιμακώνει τις εντάσεις, και αυξάνει τους κινδύνους αποσταθεροποίησης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή και πέραν αυτής», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, η Έιντριεν Γουότσον, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

To Top