Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Thessaloniki Pride με σύνθημα «Ανήκω σε εμένα»

THSSALONIKI PRIDE

Αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Thessaloniki Pride με σύνθημα «Ανήκω σε εμένα»

Έχοντας ως σημείο εκκίνησης τη νότια πύλη της ΔΕΘ, στην πλατεία ΧΑΝΘ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας δίνοντας μια πρόγευση για το EuroPride 2024, που θα φιλοξενηθεί του χρόνου στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία εντάσσεται στο 11ο Thessaloniki Pride, που φέτος έχει σύνθημα «Ανήκω σε μένα» και περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, με συζήτηση με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων που σκοπό έχει την παρουσίαση της ατζέντας τους πάνω στα ζητήματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος τύπου του Pride, Φιλομένη Λιάτσα, «τον τελευταίο καιρό όλο και πιο έντονα γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων- συχνά προϊόντων alt right, εισαγόμενων από το εξωτερικό τάσεων που επιχειρούν να μας επιβάλουν περιορισμούς στο πώς θα διαχειριζόμαστε τα σώματα και τις ζωές μας και που αμφισβητούν κεκτημένα δεκαετιών».

«Σε όλα αυτά εμείς απαντάμε με το σύνθημα του φετινού 11ου Thessaloniki Pride “Ανήκω σε μένα”. Τα σώματα και οι ζωές μας μάς ανήκουν. Στο πώς θα τα διαχειριστούμε η απόφαση είναι αποκλειστικά δική μας και δεν έχει λόγο κανείς τρίτος άνθρωπος ούτε καν κάποια κρατική ή άλλη αρχή» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για ένα φεστιβάλ όπου μέλη της κοινότητας αποκτούν ορατότητα έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, προσθέτοντας ότι το EuroPride πρέπει να είναι μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο, «γιατί αυτό μας αξίζει».

Εκτίμηση πάντως των διοργανωτών είναι ότι το EuroPride, που θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη το 2024, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 40.000 επισκέπτες.

htessaloniki
Η αφίσα του φεστιβάλ

To Top