Για όλες τις πολιτικές εξελίξεις, που βρίσκονται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την επίσκεψή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Θα κάνω αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει την υπόθεση με βάση τα δημοσιεύματα του «Βήματος» και της «Καθημερινής». Δεν μπορεί την ώρα που θρηνούσε όλη η Ελλάδα κάποιοι να πάνε να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις δώσουν στη δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόσωπο, που πήρε και χάλκευσε τις συνομιλίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έχοντας διαρκώς «στραμμένα τα πυρά του» προς το Μαξίμου, είπε: «Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι το μοτίβο της ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα. Γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι μπλεγμένη η κυβέρνηση; Γιατί κάνει το ίδιο πράγμα της χειραγώγησης σε κάθε σκάνδαλο, όπως με μένα και τις υποκλοπές, όπως με τα mail της Ασημακοπούλου, που έκαναν το ΥΠΕΣ εκλογικό κέντρο της ΝΔ».

«Σκάει το θέμα αυτό, που είναι πάρα πολύ σοβαρό για τις ποινικές ευθύνες, που έχει ο κ. Καραμανλής. Γίνεται το θέμα της αποκάλυψης για τις συνομιλίες και μου κάνει επίθεση ο κ. Μητσοτάκης για συμφέροντα και ότι έκανα την πρόταση μομφής, γιατί μου το είπαν συμφέροντα, και την ίδια ημέρα οι συνεργάτες του είναι στο σπίτι του ίδιου επιχειρηματία;», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι η θέση μου στο θέμα της Παιδείας και η πρόταση δυσπιστίας είναι προϊόν διαπλοκής. Είναι αναξιόπιστος, είναι ένας πρωθυπουργός που δεν τιμά την καρέκλα του πρωθυπουργού. Ο λαός θέλει ήθος και συνέπεια, ενώ τώρα τον πιάσαμε για άλλη μια φορά με την γίδα στην πλάτη. Δεν τους παραίτησε ο κ. Μησοτάκης, εμείς τους παραιτήσαμε, κι εγώ προσωπικά με τις αποκαλύψεις στη Βουλή. Αλλιώς θα ήταν ακόμη υπουργοί», είπε, ενώ σχολίασε με τρόπο την πρόταση δυσπιστίας, τονίζοντας τα εξής: «Αν με παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα, θα καταλάβαινε ότι δεν συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη, αλλά με τον κ. “Μαρινάκο”, τον γιο μου, τον Μαρίνο, με τον οποίο ήμουν εκείνο το βράδυ. Μάλλον δεν άκουσαν καλά το όνομα».