--°C Athens

Ανατριχιαστική τελευταία φωτογραφία δείχνει τους πέντε φίλους να ψαρεύουν, λίγες στιγμές πριν πνιγούν σε τραγωδία σε ποτάμι του Οχάιο

Ανατριχιαστική τελευταία φωτογραφία δείχνει τους πέντε φίλους να ψαρεύουν, λίγες στιγμές πριν πνιγούν σε τραγωδία σε ποτάμι του Οχάιο

Ένας άνδρας που κινείται συχνά με σκάφος στον ποταμό του Οχάιο, όπου πέντε άνθρωποι πνίγηκαν την Κυριακή, ενδέχεται να τράβηξε την τελευταία φωτογραφία της άτυχης παρέας ενώ όλα τα μέλη της ήταν ακόμη ζωντανά. Την ίδια ώρα, ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο ζευγάρι που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία.

Στη φωτογραφία διακρίνονται πέντε ενήλικες να ψαρεύουν μέσα στα νερά του ποταμού Σαϊότο, τα οποία έφταναν μέχρι τη μέση τους. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τα δύο ζευγάρια και τον φίλο τους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν ο ένας τον άλλο. Τρία μικρά παιδιά έμειναν ορφανά μετά την τραγωδία.

«Πιστεύω ότι η φωτογραφία που τράβηξα ίσως ήταν η τελευταία τους ενώ βρίσκονταν ακόμη στη ζωή», δήλωσε ο φωτογράφος Μάρκους Λ. Μάρτιν.

Ο Μάρκους Λ. Μάρτιν, ο οποίος διασχίζει τον ποταμό με σκάφος εδώ και δέκα χρόνια, αισθάνθηκε ανήσυχος την Κυριακή όταν είδε την παρέα να βρίσκεται βαθιά μέσα σε ένα σημείο που γνώριζε ότι ήταν επικίνδυνο, όπως ανέφερε στο πρακτορείο «Associated Press».

«Θυμάμαι ότι μου είχαν μάθει πως εκείνο το σημείο ήταν κάπως επικίνδυνο, επειδή υπάρχουν απότομες πλαγιές και το βάθος του ποταμού αυξάνεται ξαφνικά», ανέφερε ο Μάρκους Λ. Μάρτιν, ο οποίος είναι πάστορας της Βαπτιστικής Εκκλησίας.

Καθώς κινούνταν με το σκάφος του, ο Μάρκους Λ. Μάρτιν είδε τους πέντε ενήλικες μέσα στο νερό και δύο παιδιά σε μια κοντινή χορταριασμένη όχθη. Όταν επέστρεψε στο σημείο δύο ώρες αργότερα, η παρέα εξακολουθούσε να βρίσκεται εκεί. «Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που ένιωσα. Είπα απλώς ότι έπρεπε να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία», δήλωσε ο Μάρκους Λ. Μάρτιν.

Η τελευταία φωτογραφία της παρέας πριν από την τραγωδία

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ονδούρας ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για τον επαναπατρισμό των σορών στην Ονδούρα. Παράλληλα, παρέχει υποστήριξη στα δύο ορφανά παιδιά που εξακολουθούν να βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα παιδιά του Χοσέ Μάριο Πινέδα Ντίας και της Μαρίνα Σουγιάπα Ρεγκαλάδο βρίσκονται προσωρινά υπό τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών της Πολιτείας του Οχάιο. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανενωθούν με συγγενείς τους στην Ονδούρα, σύμφωνα με τη διευθύντρια προξενικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ονδούρας, Φλάβια Ζαμόρα.

Η έρευνα για τις συνθήκες των πνιγμών συνεχίζεται. Την Κυριακή, η στάθμη του ποταμού ήταν αυξημένη και τα νερά κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Η ροή έφτανε τα 350 κυβικά πόδια ανά δευτερόλεπτο, περισσότερο από το διπλάσιο της μέσης τιμής, σύμφωνα με στοιχεία υδρομετρικού σταθμού της Γεωλογικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινό φράγμα.

Τα στοιχεία του πέμπτου ανθρώπου που έχασε τη ζωή του θα δημοσιοποιηθούν μόλις ενημερωθεί η οικογένειά του.

Διαβάστε Σχετικά