Ελλάδα

Αμεσα μέτρα για τη Θεσσαλία ζήτησε από την Επιτροπή η Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

ιρινα γκαρσια

Αμεσα μέτρα για τη Θεσσαλία ζήτησε από την Επιτροπή η Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πέντε Επιτρόπους, ζητώντας “έκτακτα και επείγοντα μέτρα” για την ανακούφιση των πληγέντων στη Θεσσαλία, απέστειλε η Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, μετά την επίσκεψή της στη Θεσσαλία.

Η Ιράτσε Γκαρσία ταξίδεψε συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη τη Δευτέρα στις περιοχές της Μεταμόρφωσης Παλαμά Καρδίτσας και στο Κεραμίδι Τρικάλων το οποίο είχε απομονωθεί για περισσότερο από 12 ημέρες.

«Ταξίδεψα προσωπικά στην περιοχή και συναντήθηκα με τους πληγέντες πολίτες, τις οικογένειές τους, τους αγρότες και τις τοπικές αρχές, οπότε επιτρέψτε μου να μεταφέρω την αγωνία τους και την έκκλησή τους για βοήθεια», αναφέρει η κα Γκαρσία στην επιστολή της, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ν. Παπανδρέου.

«Σοκαρίστηκα ιδιαίτερα κατά την επίσκεψή μου», προσθέτει, «καθώς μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, οι αρχές δεν έχουν ακόμα παρέμβει για την αφαίρεση των νεκρών ζώων, δημιουργώντας τεράστιο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την περιοχή με τη μόλυνση των υδροφόρου ορίζοντα.”

Η επιστολή απευθύνθηκε και στους αρμόδιους Επιτρόπους Γιόχανες Χαν, Νικολά Σμιτ, Ελίζα Φερρέιρα, Γιάνους Βογιεχόφσκι, Γιάνεζ Λενάρτσιτς.

To Top